Asgari ücret zammı gelecek haftaya kaldı

Haber Giriş : 16 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 1 Temmuz 2004'ten itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları çerçevesinde yaptığı toplantı sona erdi.

Hükümete dün bir öneri vermesi beklenen komisyon kararını 23 Haziran 2004 tarihli toplantıya bıraktı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Temsilcisi Nihat Yüksel, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda, Hazine Müsteşarlığı, Devlet İstatistik Enstitüsü ve Devlet Planlama Teşkilatı temsilcilerinin ülke ekonomisine ilişkin sunum yaptıklarını bildirdi.

1 Ocak 2004'ten itibaren yürürlüğe giren asgari ücretin geçen yılın ikinci 6 ayında gerçekleşen enflasyondan çok daha fazla olduğunu belirten Yüksel, ?Makro ekonomik veriler bakımından bu yıl bir realite görünmüyor.? dedi.

İşçi kesimini temsil eden Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergun Atalay da toplantıda hükümetin herhangi bir rakam önermediğini bildirerek, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün bir dahaki toplantıya bir rakam getireceğini söyledi. Atalay, yeni asgari ücretin en düşük memur maaşı ya da DİE'nin getireceği rakam seviyesinde olmasını istediklerini ifade etti. Atalay, işverenlerin, DİE'nin gelecek toplantıda rakam getirecek olmasından bile rahatsızlık duyduklarını ile sürerek, ?Fakir düğün yaparken davul patlatır derler. İnşallah biz davul patlatmayız.? dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber