Yılın Başarılı Ebesi belli oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak verilen "Yılın Başarılı Ebesi" ödülüne, Bursa'dan bu yıl Karacabey Merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı'nda görevli Ebe Güler Savaş layık görüldü. Savaş, ödülünü Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın elinden aldı.

Ankara İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ''Yılın Başarılı Ebeleri'' ödül törenine; Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Müsteşar Yardımcısı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu ve bakanlığın üst düzey bürokratları ile çok sayıda davetli katıldı. Bakanlığın birer maaş ikramiye ve takdirnameyle mükafatlandırdığı yılın başarılı ebeleri, ödüllerini Sağlık Bakanı Akdağ'ın elinden aldı.

Törende konuşan Bakan Akdağ, ebelerin doğum öncesi ve sonrası anne ve bebek bakımında önemli görevler üstlendiklerini söyledi. Özellikle sahada çalışan ebelerin büyük zorluklarla karşı karşıya olduklarına işaret eden Bakan Akdağ, aile hekimliği uygulamasıyla bu zorlukların ortadan kalkacağını vurguladı.

Bursa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serhat Yamalı ise, özverili çalışmalarıyla ön plana çıkan Ebe Güler Savaş'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Gerçekleştirilen bu tarz etkinliklerin personelin motivasyonunda çok etkili olduğunun altını çizen Dr. Yamalı, ebelerin sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber