Türklere teşekkür listesine FETÖ'cü Kanter eklendi

ABD'de Türklerin yoğun yaşadığı bölgenin temsilcisi olan Kongre Üyesi Brown'un, Türkiye'yi öven mektubunu FETÖ tetikçisi yardımcıları sabote etti. Türkiye'yi öven bölümlerin yerine Enes Kanter eklendi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Nisan 2018 08:57, Son Güncelleme : 13 Nisan 2018 08:58
Türklere teşekkür listesine FETÖ'cü Kanter eklendi

ABD'nin Maryland eyaletinde Türk camisinin bulunduğu ve Türk-ABD vatandaşlarının yoğun yaşadığı bölgeyi temsil eden Kongre Üyesi Anthony G. Brown, Türkiye'ye jest yapmak için bir mektup hazırlayıp yardımcısı aracılığıyla Temsilciler Meclisi'ne gönderdi. Hazırlanan tasarıda Türkiye'ye ilişkin övücü gerçekler yer alıyordu. Ayrıca Brown, aynı kanun tasarısında, Türkiye - ABD ilişkilerine katkıda bulunmuş isimlere de yer vermiş ve onlara teşekkür etmişti. Kongre Üyesi Anthony G. Brown'ın, kendisine yakın Türk dostlarına danışarak hazırladığı yazı bazı çalışanları tarafından değiştirildiği ortaya çıktı.

DEĞİŞTİRİLDİĞİ BİLMİYORDUM

Anthony G. Brown'ın bilgisi dışında değiştirilen mektuba Türkiye'ye atfedilen övücü bölümler çıkarıldı ve tasarıda yer alan teşekkür edilenler bölümüne FETÖ'cü Enes Kanter'in ismi eklendi. Skandalı fark eden Brown'ın yakın dostu ve Maryland vatandaşı Avukat Günay Evinch, hemen kongre üyesini arayarak olayı anlattı. Brown ise "Bu isim burada yoktu. Kimin koyduğunu bilmiyorum' diyerek FETÖ ile işbirliği yapan danışmanlarına tepki gösterdi. AKŞAM mektubun orijinaline ulaştı. Mektuptan "Türkiye'nin NATO'nun en güçlü müttefiki olduğu ve NATO'nun ikinci en büyük askeri gücü olduğu, 4 milyon Suriyeli göçmene Türkiye kucak açtı gibi bölümler çıkarılmış.

Sempati besliyor

Avukat Günay Evinch, yanına aldığı bazı Türk-Amerikalı'larla birlikte Kongre Üyesi'nin ofisine gitti. Brown, Türk-Amerikan Heyeti ve kanun tasarısını değiştirdiği düşünülen, Brown'ın bir kaç çalışanıyla Dışilişkiler Danışmanı Sapna Sharma vardı. AKŞAM'a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kongre kaynağı, "Dışilişkiler Danışmanı Sapna Sharma tarafından değiştirildiğine eminim" dedi. Demokratik Parti'nin Temsilciler Meclisi'ndeki Parti Denetçisi Steny Hoyer'in hem FETÖ sempatizanı olduğu hem de Kongre üyelerini ciddi bir şekilde yönettiği biliniyor.

YAVUZ ATALAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber