Tarım Bakanlığı, 4/B esaslarında değişiklik yaptı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 4/B esaslarında değişiklik yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2018 11:25, Son Güncelleme : 13 Nisan 2018 11:27
Tarım Bakanlığı, 4/B esaslarında değişiklik yaptı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 4/B esaslarında değişiklik yaptı

DUYURU METNİ

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINDA 657 SAYILI KANUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE GÖREV YAPAN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR'DA YAPILAN DEĞİŞİKLİK DUYURUSU

Bakanlık Makamının 24.03.2016 tarihli ve 285 sayılı Olurları ile yürürlüğe giren ve halen uygulanmakta olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında 657 sayılı Kanunun 4/B Maddesine Göre Görev Yapan Sözleşmeli Personelin Çalıştırılmalarına İlişkin Usul ve Esasların 8'inci maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi ek'deki şekilde değiştirilmiştir. Değiştirilmiş hali ektedir.

Bilgilerinize arz ederim.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN MADDE

c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, sözleşmeli personelin pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde, öncelikle aynı hizmet bölgesi içinde başka bir İl'e, bu şekilde mazeretin karşılanamaması durumunda ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir İl'e boş pozisyon bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

Ancak sözleşmeli personelin pozisyonunun bulunduğu ilden alt bölge illerinde mazeretinin karşılanabilmesi durumunda talebi doğrultusunda işlem yapılabilir.

Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır. Sağlık mazeretini belirtir raporların son altı ay içinde alınmış olması gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber