Gökçek'e özelleştirme yetkisi başka bahara

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EGO'nun özelleştirmesinde ÖİB'yi devre dışı bırakacak, bu arada EGO'nun Botaş'a 900 milyon YTL'lik borcunun 400 milyon YTL'lik faiz ve ceza kısmını da silecek kanun tasarısı, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek Komisyon'a yetki belgesiz gelince görüşülemedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e EGO özelleştirmesinde sınırsız yetki veren kanun tasarısı CHP'li milletvekillerinin manevrası ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülemedi. EGO'nun özelleştirilmesi ve borçlarının silinmesini öngören kanun teklifinin görüşmelerine, hükümet temsilcisi yetki belgesi olmadan geldiği için ara verildi. Komisyon Başkanı Sait Açba toplantıyı başlattıktan sonra, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi söz alarak, ?Siyasi sorumluluk gerektiren çok önemli bir kanun teklifi görüşüyoruz. Enerji Bakanı, mutlaka komisyona gelmeli? dedi.

Açba ise kanun teklif ve tasarılarının görüşülmesinde bakanların yetkilendireceği bir bürokratın görev alabileceğini hatırlatarak, ?İlgili bürokratlar burada. Gerekli bilgileri alırız? diye konuştu. CHP'li Hamzaçebi, ilk kez bir belediyeye özelleştirme yetkisi verildiğini öne sürerek, ?Sayın Bakan, gelip bizi aydınlatmalı. Bürokratlar sadece teknik bilgi verebilir? dedi.

Hamzaçebi, komisyonlara gelen bürokratların yanında yetki belgesi getirmesi gerektiğini belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek'e yetki belgesi getirip getirmediğinin sorulmasını istedi. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Açba, Demirbilek'e belge sordu. Demirbilek, ?Belgem yok ama Sayın Bakanın sözlü talimatı ile geldim? cevabını verdi. Açba da, içtüzük hükümleri gereği yetki belgesi getirilmesinin zorunlu olduğunu ifade ederek, toplantıya ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber