Simitçi polisler

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suç oranları artan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde polisler tebdil-i kıyafete bürünecek. Simitçi, baloncu ya da çöpçü olup suçluları yakalayacak

EMNİYET Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın ilk icraatı büyük şehirlerde artan suçları önleyecek ?Yıldırım Ekipler' ile ?Güven Timleri' oluşturmak olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin gibi birçok ilde önceki yıllara oranla yüzde 63 oranında artan kapkaç, gasp, hırsızlık ve yankesicilik gibi ?sokak' suçlarıyla mücadelede yeni bir uygulamaya geçiyor.

Köksal'ın talimatıyla planlama yapıldı. İlk etapta suçların yüksek olduğu büyük kentlerde devreye sokulacak olan ?Yıldırım Ekipler' ile ?Güven Timleri', cadde ve sokaklarda 24 saat konuşlanarak suçlulara göz açtırmayacak.

Adi suçların yoğun görüldüğü mahalle ve merkezlerde görevlendirilecek ?güven timleri, sivil görev yapacak.

GENÇ VE ZIPKIN POLİS

?GENÇ ve zıpkın gibi' polislerden seçilecek tim elemanları istihbaratçıların kullandığı yöntemleri kullanacak. Padişah 4. Murat gibi ?tebdil-i kıyafete' bürünecek güven timleri, çöpçü, simitçi, seyyar satıcı, eskici ve ayakkabı boyacısı gibi kılıklarla suçluları takip edip suçüstü yakalayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber