Fatsa: 9 ilde üniversite açmak da boynumuzun borcu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 17:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Ankara - AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, üniversite olmayan 9 ile de üniversite açacaklarını belirterek, "Hiç kimse merak etmesin, 9 ilde üniversite açmak da boynumuzun borcudur" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 17 ile üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısının maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

CHP Karaman Milletvekili Fikret Ünlü, Karaman'a üniversite kurulması için 20 yıldır uğraştıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'de üniversiteleşme oranının yüzde 19 olduğunu söyleyen AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, yeni üniversitelerin kurulması konusunda "YÖK'ün üzerine düşeni yapmadığını" ileri sürdü.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, yeni kurulan üniversitelerin isimlerinin, illerin ismiyle aynı olmasını önerdi, ancak önerisi kabul edilmedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Türkiye'de üniversite kurulmayan 9 ilden birinin Ardahan olduğuna dikkati çekerek, her ile üniversite kurulmasını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, yeni kurulacak üniversitelerde yabancı dil eğitimine önem verilmesi istedi. Aslanoğlu, "lise mezunları gibi üniversite mezunu işsizler ordusu yaratılmayalım" çağrısında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, 15 ilde üniversite kurulmasına ilişkin düzenleme Meclis gündemine gelince, 17 ilde daha üniversite kurulacağı sözünü verdiklerini, şimdi o gün söylediklerini yaptıklarını kaydetti.

Henüz yeterli altyapısı olmadığı için üniversite kurulmayan Yalova, Ardahan, Hakkari, Bayburt, Gümüşhane, Şırnak, Iğdır, Tunceli ve Bartın'da da üniversite kurulacağı sözünü veren Fatsa, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığının bu 9 ilde üniversite kurulmasıyla ilgili altyapı çalışmalarını hızla tamamlamak üzere olduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber