İstanbul Büyükşehir Belediyesi et skandalıyla çalkalanıyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yemekler için ayrılan tonlarca eti taşıyıp sattığı iddia edilen bir personel işten çıkartıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Destek Hizmet Daire Başkanlığı'nda yaklaşık 15 gün önce yaşanan bir olay, kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Henüz Başkan Kadir Topbaş'ın bilmediği söylenen ve bizzat olayın içindeki çalışanlar tarafından bi ze aktarılan iddialar çok ilginç.

Öne sürülenlere göre, belediyenin yemek ihtiyacında kullanılmak üzere alınan 1 yıllık et stoğu, Nisan ayında bitti. İkitelli Lojistik Destek Merkezi'nde bulunan ana mutfakta 12 ay boyunca tüketilecek miktardaki etin 3 ayda bitmesi, yetkilileri şüphelendirdi. Yapılan küçük bir araştırmada, olay ortaya çıktı.

İddialara göre, ismi ve görevi bizde saklı bir personel, etleri yavaş yavaş belirli miktarlarda akrabalarına ait ka sap dükkanına taşıdı. Bu işlem de etlerin sosyal tesislere götürülmesi sırasında yapıldı. Etleri sosyal tesislere götüren kamyon, her seferinde bu kasap dükkanına uğrayarak bir mikta rını bıraktı. Etler daha sonra bazı lokantalara uygun fiyatlarla satıldı.

300 KİŞİ TOPLANTI YAPTI

Olayın anlaşılması üzerine, Lojistik Destek Dairesi'ndeki tüm personel toplantıya çağrıldı. Daire Başkanı Mevlüt Bulut, 300 kadar çalışanı bu tür olaylara taviz vermedikleri konusunda uyaran bir konuşma yaptı. Şüphelendikleri bir personel olduğunu ve bu kişinin işine son verileceğini söyledi. Daha sonra da söz konusu personel işten çıkartıldı.

Çalışanlar ayrıca, bu olayı gizli tutmaları konusunda da uyarıldı. 1 yıl boyunca kullanılan etin miktarının 900 bin YTL olduğu belirtiliyor. Bunun ne kadarının alındığı ise bilinmiyor.

Bu arada, işten çıkartılan personelin daha önce de 5 yıldızlı bir otelde çalıştığı ve aynı şüphe ile işten çıkartıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber