Kimin umrunda

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSKİ, ilçe belediyelerinden sokakları yıkamamasını, vatandaşların halı, kilim ve otomobillerini temizlemek için şebeke suyu kullanmamasını istiyor ama dinleyen kim?

Kavurucu yaz sıcakları kapıya dayandı. İstanbul kurak ve susuz bir yaz mevsiminin pençesinde çözüm ararken su tüketiminde ilçe belediyelerinin vurdumduymazlığı görenleri şaşırtıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde 5 vatandaşa halı yıkadığı için ceza kesen Zeytinburnu Belediyesi, İSKİ'nin uyarılarına rağmen sokakları tankerlerle getirdiği suyla yıkamayı sürdürüyor. Susuz bir yaz mevsimi geçirmemek için geçtiğimiz çarşamba günü vatandaşları ve ilçe belediyelerini uyaran İSKİ, özellikle belediyelerin sokakları tankerlerle yıkama alışkanlığından vazgeçmeye çağırmıştı. Ancak Zeytinburnu Belediyesi son birkaç yıldır sürdürdüğü geleneği bozmadı ve sokak yıkama işini dün de sürdürdü.

TOPBAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İstanbul halkının, su tasarrufu konusunda yaptıkları uyarıyı dikkate alarak duyarlı davrandığını ve 1 hafta içinde kentte önemli oranda su tasarrufu sağlandığını belirterek, İstanbul halkına teşekkür etti. Küresel ısınma nedeniyle İstanbul'da son yüzyılın en ciddi kuraklığıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Topbaş, "Bu kış yağış görmedik, bahar yağmuru görmedik. Buradan İstanbullular'a teşekkür ediyorum. 1 hafta önce su kullanımında tasarruf talep etmiştim, bu konuda çok duyarlı davrandılar. Yüzde 10'a karşılık gelen günde 200 bin metreküp su tasarrufu başladı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber