'Vatan sağ olsun demeyeceğim' diyen şehit babası milletvekili aday adayı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde şehit düşen oğlu Asteğmen Zeki Burak Okay'ın cenaze töreninde ?Vatan sağ olsun demeyeceğim'' diyerek dikkatleri üzerine toplayan ve bu ifadesinin ardından bölücü örgüt PKK'nın kendisi ile görüşmek istediğini, ancak ret cevabı verdiğini açıklayan Sezai Okay, CHP'den Bursa Milletvekili aday adayı oldu.

Sezai Okay, CHP Bursa Milletvekili Aday Adaylığı açıklamasını Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi aracılığıyla yaptı. Okay'ın, terörle siyasi anlamda mücadele etmek, şehit aileleri ve malul gazilerin sorunlarını TBMM ortamında dile getirmek, onların sorunlarına çözüm aramak ve ülkeye hizmet etmek için aday adayı olduğu bildirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Zeki Burak Okay'ın geçen yıl 1 Eylül'de şehit edilmesinin ardından Okay ailesinin açıklamalarına karşı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, ?Şehit aileleri başımızın tacıdır, onlar her şeyi söyleyebilirler, şehit annelerinin ellerinden öpüyorum'' dediği, Başbakan Recep Tayyip Erdoağan'ın ise ?Ben onlarla ne görüşeceğim, onları mı dinleyeceğim'' dediği hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca ?Sezai Okay, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube üyesidir. Derneğimize maddi ve manevi katkıları olmuştur, halen de devam etmektedir. Evladının şehadet olayından sonra kendini, terörle mücadeleye adamıştır'' ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber