2 bin kişinin, 'uzlaştırmacı' olma talebi reddedildi.

Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı, 2 bin kişinin uzlaştırmacı siciline kayıt olma talebini reddetti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Haziran 2018 13:45, Son Güncelleme : 05 Haziran 2018 13:59
2 bin kişinin, 'uzlaştırmacı' olma talebi reddedildi.

Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı, 01.06.2018 tarihinde uzlaştırmacı sicil sonuçlarını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, 2 bine yakın kişinin başvurusu reddedildi.

Başvuru reddedilenler arasında, memur olarak çalışmakta olup da, haklarında sadece Savcılık soruşturması olan kişiler de yer alıyor. Yine başvurusu reddedilenler arasında hakkında hiçbir soruşturma olmayanlar da bulunuyor.

Başvuruları reddedilenler, masumiyet ilkesi gereğince, yapılan işlemin yanlış olduğunu belirtmekte ve değerlendirmenin hangi ilkeye göre yapıldığının açıklanmasını talep etmektedir.

Diğer taraftan, başvuruları reddedilen personel arasında, hali hazırda çalışmakta olan zabıt katibi, askeri personel ve polisler bulunuyor.

İŞTE BAZI ŞİKAYETLER

Uzlaştırma siciline kayıt ta 2.000 arkadaş reddedilmiştir. Bu aşamadan önce başvuru yapıldı eğitimlere katıldık sertifikamızı aldık Bu eğitimler için yaklaşık 1.500 TL ücret ödedik arkasından sınav açıldı Sınav için belirlenen illere gittik Sınavda başarılı olduk Sicil kayıt aşamasında red edildik Hepimiz şoktayız. Henüz red sebebini bilmiyoruz. Çoğumuz devlet memur uyuz veya devlet memurluğundan emekli insanlarız.Memurluğa engel olmayan bu durumun uzlaştırmacı olmaya engel olmasına son derece şaşırdık.Mağduriyetimizin duyurulmasına öncülük yapmanızı bekler saygılarımızı sunarız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber