CHP'li belediye başkanından kayınpederi adına güreş şenliği

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın alt kademe belediyelerinden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kayınpederi Gültekin Çeki adına güreş şenliği düzenliyor.

Süleyman Evcilmen

CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin katkılarıyla Muratpaşa Belediye Spor Kulübü tarafından düzenlenen 'Gültekin Çeki Yağlı Pehlivan Güreşleri' bugün Meydankavağı Mahallesi'ndeki Uğur Mumcu Stadı'nda gerçekleştirilecek. 300 pehlivanın katılacağı güreşler, 29 Haziran'da yapılacak Kırkpınar Güreşleri öncesinde başpehlivanların bir araya geleceği bir güreş müsabakası olacak.

Muratpaşa Belediye Spor Kulübü Başkanı CHP Meclis Üyesi Birol Kaya, belediye başkanının kayınpederi olan Gültekin Çeki'nin Türkiye'de ilk defa yağlı güreş yönetmeliğini hazırlayarak, puanlama sistemini getiren kişi olmasından dolayı adına şenlik düzenlediklerini söyledi. Kaya, bu konuda belediyenin kendilerine bir bütçe ayırmadığını, sadece müsabakaların yapılacağı stadyumu tahsis ederek katkıda bulunduğunu belirtti. Kaya, 100 bin YTL'lik organizasyon giderini ise ağalık seçimlerinden elde edilecek gelirle karşılayacaklarını dile getirdi. Kaya, Muratpaşa Spor Kulübü'nün belediye ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü.

Muratpaşa Belediyesi'nin adına şenlik düzenlediği kişinin, başkanın kayınpederi çıkması siyasi çevrelerce eleştiri konusu oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Erten, Gültekin Çeki'nin saygın bir sanatçı ve sporsever bir insan olduğunu ve saygı duyduğunu; ancak belediye başkanı damadı tarafından adına şenlik düzenlenmesinin siyaseten etik olmadığını kaydetti. Erten, "Biz şenliklerin düzenlenmesine karşı değiliz. Mesela 'Muratpaşa Belediyesi Güreş Şenlikleri' denilseydi bunu uygun görebilirdik. Kayınpederi adına şenlik düzenliyorsa bunu belediyenin parasıyla değil, kendi parasıyla, kendi imkânı ile yapması gerekirdi. Bunu bir AK Partili yapsaydı 'akrabasına peşkeş çekiyor, belediye parasını kendisine harcıyor' diyerek protesto ederlerdi." dedi.

Bu arada organizasyon ve isim konusunda Muratpaşa Belediyesi Meclis üyelerine de haber verilmediği iddia edildi. AK Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Can Kasaboğlu, belediye başkanının kayınpederi adına şenlik düzenlendiğinden haberi olmadığını ifade etti. Kasaboğlu, meclise bu konuyla ilgili herhangi bir gündem maddesi geldiğini hatırlamadığını kaydederken, belediyenin imkânlarının, başkanın yakınları için kullanılmasının doğru olmadığına işaret etti. AK Partili diğer bir meclis üyesi Adem Sarı ise konudan haberi olmadığını, mecliste de kendilerine bilgi verilmediğini kaydetti. DYP'li meclis üyesi Cengizhan Gököz, sanat ve sporcu kimliği ile kamuoyuna mal olmuş bir ismin başkanın kayınpederi diye eleştirilmesini siyaseten etik bulmadığını açıkladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, bu konuda görüş bildirmekten kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber