Emniyet'ten yaz kampı takvimine seçim ayarı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaz tatili kamp dönemlerini 22 Temmuz'dan bir gün önce bitirip bir gün sonra başlatacak

Genelkurmay Başkanlığı'nın 22 Temmuz'daki genel seçimler nedeniyle kamp dönemlerinde düzenleme yapmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de (EGM) aynı şekilde yaz tatili kamp dönemlerinde düzenleme yaptı.

EGM'de kamp uygulamalarından sorumlu olan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, seçimlere göre kamp dönemlerinin yenilendiğini 21 Mayıs günü yaptığı genelgeyle teşkilata duyurdu.

Tüm birimlere gönderilen ve kamp merkezlerinde 1 günlük kapama yapılacağının belirtildiği genelgede, toplam 9 dinlenme tesisinde kamp dönemlerinin seçime göre 11-21 Temmuz ve 23 Temmuz 2 Ağustos tarihlerinde 10'ar günlük şekilde düzenlendiği belirtildi. Genelgede, düzenlemenin seçime, daha çok seçmenin katılması için yapıldığı özellikle belirtildi. Ayrıca, EGM, tayin ve terfileri de 22 Temmuz sonrasına bıraktı.

Genelkurmay'dan ayar

Genelkurmay Başkanlığı, tüm kuvvet komutanlıklarına yaptığı duyuruda, 22 Temmuz öncesi ve sonrasında 4 gün boyunca askeri eğitim ve dinlenme tesislerinin konaklamalara kapalı olacağını bildirdi. Ayrıca, tayini çıkan personel bu tarihten sonra ilişik keserek, yeni birliğine katılacak. Genelkurmay Başkanlığı'nın bu kararı almasında Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmen listelerindeki adres değişiklikleri için son tarihi 21 Mayıs olarak belirlemesinin TSK'da ise tayinlerin 26 Mayıs'ta açıklanmasının etkili olduğu belirtildi.

Yetkililer, söz konusu düzenlemenin amacını personelin bir vatandaşlık görevi olan oy kullanmada "mağdur" olmaması olarak açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber