Adliyelerinin kapatılmasına kızan belediye başkanı ve meclis üyeleri, görevlerinden ayrıldı

Haber Giriş : 28 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'in Sarıcakaya İlçesi Belediye Başkanı Ali Kâhya ile 9 belediye meclis üyesinin tamâmı istifâ ederek, dilekçelerini Vali Kadir Çalışıcı'ya verdi.
DYP'li Belediye Başkanı Ali Kahya ve beraberindeki 3 DYP, 4 AKP ve 2 MHP'li Belediye Meclis Üyeleri Vali Kadir Çalışıcı'yı makâmında ziyâret etti.
Kâyha, basına kapalı cereyân eden görüşmenin ardından,1958 yılında ilçe statüsüne kavuşan ve aynı yıl adliye teşkilâtı kurulan Sarıcakaya'da tasarruf tedbirleri gerekçesiyle adliyenin kapatılması yönünde alınan kararın vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Sarıcakaya Adliyesi'nin kapatılıp yaklaşık 10 yıl önce ilçe statüsüne kavuşan Mihalgazi'ye bağlanmasını anlamakta güçlük çektiklerini belirten Kâhya, şöyle konuştu:
''Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı raporda kapatılması istenen adliye Mihalgazi adliyesidir. Ancak, bu rapor dikkate alınmayıp Sarıcakaya adliyesinin kapatılmasına karar verilmiştir. Mihalgazi nüfusu ve sosyo-ekonomik yapısı itibariyle Sarıcakaya'dan daha geri düzeydedir. Yetkililerden bu yanlışlığı bir an önce düzeltmelerini bekliyoruz.'' .

Kâhya, adliyenin kapatılmasına tepki amacıyla kendisinin ve 9 belediye meclis üyesinin istifa kararı aldığını kaydederek, istifa dilekçelerini Vali Kadir Çalışıcı'ya sunduklarını bildirdi.

Söz konusu istifaların ardından, gündeme gelen seçim kararını Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği bildirildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber