Öğretmen can güvenliği istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir'de 10 gün önce cinayete sahne olan bir lisede görevli öğretmenler, hayatlarının tehlikede olduğunu belirttikleri dilekçelerini valiliğe vererek, okulda can güvenliklerinin sağlanmasını talep etti.

22 Mayıs günü Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana gelen olayda, daha önceden aynı okulda müdür yardımcısını balta ile yaralamaktan dolayı suç kaydı bulunan ve 1999 yılında devamsızlıktan dolayı okuldan tasdiknameyle atılan Ramazan K. (27), toplantıda olan müdür Osman Anıl'ı bulamayınca, sekreteri ve okulun teknisyeni Tayfur Sait Kınık'ı (44) odasında 24 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.

Bunun üzerine tedirgin olan okulda görevli öğretmenler, idareciler ve diğer personel, valiliğe can güvenliklerinin sağlanması talebiyle dilekçe verdi.

Okulda 100 personelin görev yaptığı öğrenilirken, valiliğe verilen dilekçelerde şu ifadelere yer verildi:

"22 Mayıs 2007 tarihinde okulumuza Ramazan K. tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiş olup, neticesinde okulumuz teknisyeni Sait Kınık, 24 yerinden bıçaklanarak şehit edilmiştir. Aynı şahıs, 11 Haziran 1999 tarihinde okuldan ayrıldıktan sonra bıçakla gelerek idarecileri taciz etmiştir. Daha sonra 2 Ağustos 2002 tarihinde yine okulumuza gelerek müdür yardımcımızı balta ile yaralamıştır. Bu sebepten dolayı ilgili şahsın okula tekrar geleceği endişesinden hayati tehlikemiz bulunmaktadır. Eğitim, öğretim görevini eksiksiz yerine getirebilmek için can can güvenliğimizin sağlanması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber