Lise tercihinden dönüş yok

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 08:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Lise yolundaki öğrenciler, bu yıl ek yerleştirmeler için yeniden tercih yapamayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007 Ortaöğretim Kurumları Sınavı yerleştirme işlemlerinde 'bu yıl bir seferde 20 tercih alınacağını, ikinci bir tercih işlemi yapılmayacağını' açıkladı.

Bakan Hüseyin Çelik, 10 Haziran'daki 2007 OKS'yle ilgili genelgesinde şu uyarılarda bulundu:

Bu yıl bir seferde 20 tercih alınacak, ikinci tercih olmayacak.

Adayın tercihlerinin doğruluğundan velisi, tercihlerin onaylanmasından ise veli ve okul müdürlüğü birlikte sorumlu olacak.

Tercih başvuruları, velilerce 9-14 Ağustos arasında okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacak.

İnternet bağlantısı olmayan, teknik sorun yaşayan okulların başvuruları, il ilçe milli eğitim müdürlükleri üzerinden alınacak.

Tercih, yerleştirme ve kayıtla ilgili işlemler cumartesi ve pazar günleri de sürecek.

Adaylar, tercih dönemlerinde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet bağlantısı, fotokopi gibi giderler için okul aile birliği makbuzu karşılığında 5 YTL ödeyecek.

Veliler imzalayacak

Tercih onaylama işlemi bittikten sonra 'kesinlikle tekrar düzeltme hakkı olmayacağını' vurgulayan Çelik, okul müdürlüğünce elektronik ortamda onaylanan Tercih Formu'nun bilgisayar çıktısının alınarak veli tarafından imzalanacağını, okul müdürlüğünce onaylanacağını ve bir örneğinin veliye imza karşılığı verileceğini belirtti.

Çelik, bu yıl ilk defa yerleştirme puanlarına diploma notunun da etki edeceğini söyledi. Bu yıl okul kontenjanlarının doğrudan okul müdürlüklerince saptanıp, e-okul sistemine işleneceğini belirten Çelik, şu bilgileri verdi:

"Okulların kontenjanları, elektronik ortamda okul müdürlüklerince 4-11 Haziran tarihleri arasında girilecek. Bu bilgiler 12-13 Haziran'da ilçe, 14-15 Haziran'da il milli eğitim müdürlükleri, 18-22 Haziran'da bakanlığımızın ilgili öğretim dairelerince kontrol edilerek onaylanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber