Polisin mevsimlik işçileri

Haber Giriş : 03 Haziran 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün temizlik ve yardımcı hizmetleri kadrosunda çalışan 350 kişi, 15 yıldır ihale yöntemiyle çalışan şirketler nedeniyle mevsimlik işçi gibi çalıştırılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün temizlik ve yardımcı hizmetleri kadrosunda çalışan 350 kişi, 15 yıldır ihale yöntemiyle çalışan şirketler nedeniyle mevsimlik işçi gibi çalıştırılıyor. Güvenlik gerekçesiyle değiştirilmeyen bu personel, 9 aylık ihalelerle ismi değişen şirketlerde, sürekli kıdemleri sıfırlanarak, izinsiz ve tazminatsız çalıştırılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ana binalarında çay, temizlik gibi yardımcı hizmetlerde çalışan 350 kişinin durumu herkesi hayrete düşürüyor. Çalışanların 1992 yılından bu yana, tüm hakları gasp edilerek çalıştırıldığı belirtiliyor.

Emniyet'te 350 kişi, 15 yıl önce güvenlik soruşturması yapılmasının ardından teşkilata alındılar. Ardından kurulan özel temizlik şirketi Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleyi alarak bu personeli taşeron olarak çalıştırmaya başladı. Ancak yapılan ihale 9'ar aylık olduğu için her ihalede bir önceki şirketin ismi ve kurucuları değiştirilerek çalışan personel yeni kurulana devredildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber