Vergi Dairesinin bombalanması eyleminden önce uyuşturucu kullanmışlar

Ankara-Çukurambar'daki vergi dairesini bombaladıktan bir gün sonra intihar eden PKK'lı Ersan Ertogan'ın otopsi raporu açıklandı. Eylemden önce eroin kullanan Ertogan, bir gün sonra kıstırılınca, yakalanmamak için sentetik uyuşturucu amfetamin içti. Teröristin, çoklu uyuşturucu kullanımı sonucu öldüğü belirlendi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Eylül 2018 08:55, Son Güncelleme : 05 Eylül 2018 09:08
Vergi Dairesinin bombalanması eyleminden önce uyuşturucu kullanmışlar

Ankara'daki vergi dairesine yönelik saldırıyı gerçekleştirdikten sonra intihar eden PKK'lı bombacı Ersan Ertogan'ın eylemden önce uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı. Ankara Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığı'na yönelik 1 Şubat 2018'de gerçekleştirilen ve 4 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemi YPG'ye bağlı Anti Terör Timi (YAT) bünyesinde faaliyet yürüten Ebu Serdar kod adlı Alan Chuckmaus'un organize ettiğini, bombayı da PKK'lı Ersan Ertogan olduğu belirlemişti.

OSMANİYE'DE KISTIRILDI

Suriye'den yasa dışı yollarla getirilerek Aksaray'da hazırlanan patlayıcı daha sonra da bavul içerisinde Ankara'ya getirilmişti. Bombayı patlattıktan sonra Ankara'daki bir araçla kaçan bombacı, Adana'nın Pozantı ilçesi yakınlarında araç değiştirerek Osmaniye'ye ulaşmıştı. Ancak bombacı, polisin titiz çalışması sonucu burada kıstırılmıştı. Yakalanacağını fark eden Ersan Ertogan, yanında taşıdığı bir maddeyi içerek intihar etmişti. Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bombalı saldırıyla ilgili bugüne kadar 23 şüpheli tespit edilmişti.

OTOPSİ RAPORU DOSYADA

Soruturma devam ederken, bombacının ölümüne ilişkin otopsi raporu da dosyaya girdi. Raporda, Ersan Ertogan'ın saldırıdan hemen önce eroin kullandığı belirlendi. Saldırganın polisler tarafından yakalanacağını anlayınca içtiği maddenin ise amfetamin (adrenalin etkisi gosteren sentetik uyuşturucu) olduğu anlaşıldı. Raporda, Ertogan'ın otopsisinde dış muayenesinde tespit edilen lezyonların özellikleri ve ağırlıkları itibariyle ölüm meydana getirebilecek nitelikte olmadığı, iç muayenede kafatasında kırık, kafa içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasının olmadığı belirtildi.

İNERKEN AĞZINA ATMIŞ

Saldırganın, 2 Şubat 2018'de polisin önünü kestiği araçtan inmeden önce avucundaki maddeyi ağzına attıktan sonra fenalaştığı ve kaldırıldığı hastanede öldüğü anlatılan raporda, "Yapılan idrar tetkikinde 306 ng/ml Opiyat Morfin-Eroin ve 358.5 ng/ml Amfetamin tespit edilmiştir. Alınan uyuşturucu maddenin hızla metabolitlerine dönüşebileceği, aradan geçen süre de dikkate alındığında otopside yapılan analizlerde kişinin ölümünün çoklu uyuşturucu-uyarıcı intoksikasyonu sonucunda meydana gelmiş olduğunun kabulü gerektiği oy birliği ile mütalaa olunur" ifadesine yer verildi.

Osman Özgan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber