05/06/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Seçime doğru...

- Seçime katılacak siyasi partilerin aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna verilmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

- Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle valilikler tarafından alınacak önlemlerin değerlendirilmesi konusunda İçişleri Bakanı Osman Güneş'in başkanlığında Erzurum'da toplantı yapılacak.

2- Tunceli'deki terörist saldırısı...

- Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan 7 askerin cenazesinin, Elazığ Asker Hastanesindeki törenin ardından memleketlerine gönderilmesi bekleniyor.

3- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da Sheraton Oteli'nde Arap ülkeleri büyükelçilerinin de katılacağı Mersin 2013, 17. Akdeniz Oyunları Aday Kenti Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yapacak.

4- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nde "1. Çevre Teknolojileri Fuarı" ve Uluslararası Çevre Yatırım ve İşbirliği Konferansı'na katılacak.

- Bakan Pepe, daha sonra Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülü töreninde de bulunacak.

5- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Gürün ilçesinde yapımı tamamlanan Türk Telekom Lisesinin açılış töreni ile yapımına başlanacak olan 200 yataklı Türk Telekom kız ve erkek öğrenci yurdunun temel atma törenine katılacak.

6- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara'da düzenlenen "Türk Cumhuriyetleri Milli Kütüphane Başkanları Konferansı"na katılacak.

- Bakan Koç öğleden sonra da Aksaray'da bazı ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

7- Siyasi partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin İzmir il binasında basın toplantısı yapacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

8- Türkiye'nin Avrupa enerji güvenliğine katkılarının ele alınacağı "Türkiye ve AB: Avrupa Enerji Politikası İçin Hep Birlikte" konulu konferans, İstanbul'da geniş ve üst düzey katılımla gerçekleştirilecek.

9- Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) ve KalDer işbirliğiyle düzenlenen "Winners' Conference 2007", Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılıyor.

10- Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneğince (BUSİAD) düzenlenen "Türk Otomotiv Sektörünün Gelişimi" konulu "Çekirge Toplantısı"na katılacak.

11- İzmir Alsancak Limanı özelleştirme ihalesini kazanan Ortak Girişim Grubu temsilcileri, İzmir Crowne Plaza Otelinde basın toplantısı yapacak.

12- Donanma Komutanı Oramiral Ataç, Samsun'da...

- Oramiral Metin Ataç ve beraberindeki komutanlar çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

- Ziyaret kapsamında Samsun'a gelecek TCG Kemalreis ve TCG Turgutreis fırkateynleri ile TCG Hür denizaltısı halkın ziyaretine açılacak.

13- İstanbul Valisi Muammer Güler, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile yürütülecek Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları projesi protokolü imza törenine katılacak.

14- Türkiye-Romanya ortak komando tatbikatı...

- 4. Kolordu Komutanlığı koordinatörlüğünde, Kayseri'de 1. Komando Tugay Komutanlığı ve Romanya 498. Hava İndirme Tabur Komutanlığınca eş zamanlı olarak ortak komando tatbikatı yapılacak.

15- Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Adana'da "Batı Dünyasının Ermeni Sorununa Bakışı" konulu konferans verecek.

16- Toplantı...Etkinlik... Ziyaret...

- Dünya Çevre Günü nedeniyle bazı illerde yürüyüş ve etkinlikler yapılacak.

- Antalya'da 7 Haziranda başlayacak 14. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali ile ilgili basın toplantısı ve açılış kokteyli yapılacak.

- İzmir'de, Kasım ayına kadar Türkiye'ye düzenli seferler yapacak olan 3 bin yolcu kapasiteli MSC Orchestra gemisinde, basın mensuplarına tanıtım toplantısı yapılacak.

- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bu yıl 46'ncısı düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali"nin programını açıklamak için basın toplantısı düzenleyecek.

- İtalya'nın İzmir Konsolosu Siman Carta, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

17- (A) Milli Futbol Takımı, Almanya'da Dortmund Signal Eduna Park Stadı'nda Brezilya ile özel maçta karşı karşıya gelecek.

18- Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Artistik Cimnastik Dünya Kupası serisi Moskova ayağında altın madalya kazanan Ümit Şamiloğlu'nu makamında kabul edecek.

19- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ile Çin Olimpiyat Meşalesi Organizasyon Komitesi üyeleri Olimpiyatevi'nde protokol imzalayacak.

20- Teniste sezonun 2. "Grand Slam" mücadelesi olan 106. Fransa (Roland Garros) Açık tenis Turnuvası'na, başkent Paris'te, tek bayanlar ve tek erkeklerde çeyrek final ilk maçlarıyla devam ediliyor.

21- Fenerbahçeli dağcılar Tunç Fındık ile Mustafa Kalaycı, Everest Tırmanışı ile ilgili Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber