Şehit babası: Gururlandım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit jandarma er Mustafa Aslan'ın Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Küpçıktı köyündeki evinde yas var.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Mustafa Aslan'ın Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Küpçıktı köyündeki evinde yas var.

50 haneli köyde çiftçilikle geçimini sağlayan baba İsmail Aslan (41) ve eşi Halime Aslan'ı (38) yakınları teselli ediyor.

Baba İsmail Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Mustafa'nın (21) 10 aylık asker olduğunu, vatani görevini tamamlamasına 5 aylık süre kaldığını belirtti.

Mustafa'nın, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Meslek Yüksek Okulunda 2 yıllık elektrik bölümünü bitirdiğini ve hemen askere gitmek istediğini anlatan Aslan, oğlunun ''(Baba bir an önce vatani görevimi yapmak istiyorum. Askerliğimi tamamlayıp, dükkan açacağım'' dediğini söyledi.

ŞEHİT HABERİNİ ASKERİ YETKİLİLERDEN ÖĞRENDİ

Aslan, oğlunun son olarak nisan ayında izne geldiğini anımsatarak, şunları dile getirdi:

''Çok mutlu olduğunu söylüyordu. 'Biz orada bir aileyiz, arkadaşlarım, komutanlarım çok iyi' diyordu. Herhangi bir sıkıntısının olmadığını söylüyordu. 4 gün önce telefonla da görüştük. Ama, dün askeri yetkililer, kalabalık bir şekilde gelerek, oğlumun şehit olduğunu söylediler. Tek oğlum vardı, o da şehit oldu. Çok gururlandım, onu vatan için kaybettim. Bugün beni kabul etseler, hiç düşünmeden ben de giderim. Şehit haberini alınca oğlumu kaybetmenin acısını yaşadım. Ancak benim oğlum olmasa başka evlatlarımız da olabilirdi. Vatan sağolsun.''

Baba Aslan, oğlu Mustafa'nın yanı sıra 16 yaşında Sibel adında bir kızı olduğunu belirterek, başka anne ve babaların canlarının yanmaması için terörün bir an önce bitirilmesini istedi.

Evine kapanan anne Halime Aslan'ın ise oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra fenalık geçirdiği, akrabaları tarafından güçlükle sakinleştirildiği öğrenildi.

Bu arada, şehit babası İsmail Aslan'ın, asker üniforması giyen yeğeni 6 yaşındaki Yasin Aslan'ın ''Asker ölmez'' diye bağırması, şehit yakınlarını duygulandırdı.

Şehit Mustafa Aslan'ın cenazesi, yarın Gönen ilçe merkezinde düzenlenecek askeri tören ve Çarşı Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Gönen İlçe Şehitliğinde toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber