Hükümet, çiftçiye 1 milyar YTL ödeme yapacak

Haber Giriş : 08 Haziran 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, çiftçiye 1 milyar YTL ödeme yapacak.

Hükümet, mazot ve kimyevi gübre desteğinin ikinci taksiti kapsamında çiftçiye 1 milyar YTL ödeme yapacak.

Seçimlere az bir zaman kalan Hükümet kesenin ağzını açtı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, çiftçi desteklerini 2002 yılına göre 3 kat arttırdıklarını, bu yıl için 5.3 milyar YTL ödenecek çıkarttıklarını söyledi. Eker, doğrudan gelir desteği kapsamında, Haziran ayı itibariyle bu paranın 5 milyar YTL'sini ödediklerini bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, doğrudan gelir desteğine ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakan Eker, 2002 yılında 1.8 milyar YTL olan çiftçi desteklerini üç kat arttırarak 2007'de 5.3 milyar YTL'ye çıkardıklarını belirterek, "Bu kapsamda mazot ve kimyevi gübre desteğinin ikinci taksiti çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Haziran ayının ilk haftası itibariyle 5.3 milyar YTL'nin 5 milyar YTL'si ödenmiş oldu" dedi.

Mısır primleri için de paranın hazır olduğunu anlatan Eker, müracaatlarda gecikme oldu için ödemelerin Temmuz ayı içinde yapılacağını kaydetti. Bakan Eker, şunları söyledi:

"İlk defa yılın yarısında bütün destekler ödenmiş oluyor. Bu da yılbaşında yaptığımız bir programdır. Mayıs ayında da primleri ödedik. Böylece bütün prim ödemelerimizi tamamlamış olduk."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber