KARAOK'tan ilk görüntüler paylaşıldı

2 km üzerinde bir menzile sahip, görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlıklı, omuzdan ateşlenebilir tanksavar füze sistemi KARAOK'un ilk görüntüleri paylaşıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Ekim 2018 11:11, Son Güncelleme : 29 Ekim 2018 11:12
KARAOK'tan ilk görüntüler paylaşıldı

Aselsan ve Roketsan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan ve yaklaşık 30 ülkede kullanılan Amerikan yapımı Stinger tipi bir proje için bir araya gledi. Proje 2 km üzerinde bir menzile sahip olan görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlıklı, omuzdan ateşlenebilir tanksavar füze sistemi KARAOK. KARAOK'un ilk defa geçtiğimiz günlerde Roketsan standında görüldü.

Aselsan tarafından 12 Ağustos 2016'da Kamu Aydınlatma Platformu [KAP]'na gönderilen açıklamada Roketsan ile KARAOK Sistemi Kızılötesi Arayıcı Başlık Geliştirilmesi'ne ilişkin toplam bedeli yaklaşık ?44 Milyon ve yaklaşık ?7.5 Milyon tutarında sözleşme imzalandığını duyurmuştu.

Açıklamada, söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların 2018-2022 arısında gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada KARAOK Sistemi'nin ne tip bir füze olduğu konusunda herhangi bir bilgi yer almazken, Görüntüleyici Kızılötesi [IIR] güdümlü bir füze olduğunu değerlendiriliyor.

Fuze, OMTAS altyapısı kullanılarak geliştirildi. ABD yapımı anti tank füzesi FGM-148 Javelin'in benzeri özelliklere sahip.

OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi

OMTAS uzerinde barındırdıgı yuksek teknoloji ile modern savas, alanındaki tum zırhlı tehditlere kars,ı etkili orta menzilli tanksavar silah sistemi. Ozgun tasarımı ve uzerinde barındırdıgı yeni nesil tasarımı ile one c,ıkan, milli olarak gelis,tirilen kali ye OMTAS Silah Sistemi esas olarak tam atım fuze; atıs, platformu, atıs, kontrol unitesi-gozetleme birimi, atıs, kontrol unitesi-kontrol biriminden olus,an fırlatma sistemi; tas,ıma sandıkları ve egitim simulatorunden olus,makta.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber