Sigara ancak kapalı dolaplarda satılabilecek

Sigara yasağının kapsamını genişleten yasa teklifinin yasalaşması halinde, sigara sadece kapalı dolaplarda, kişilerin ulaşamayacağı ve göremeyeceği şekilde satışa sunulacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ekim 2018 13:33, Son Güncelleme : 30 Ekim 2018 14:36
Sigara ancak kapalı dolaplarda satılabilecek

Sigara yasağının kapsamını genişleten Kanun teklifi Ak Parti tarafından TBMM'ye sunuldu.

Kanun teklifin ilgili maddeleri şu şekildedir:

Eski hüküm: (6) Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünleri kullanılamaz, görüntülerine yer verilemez.

Yeni hüküm: (6) Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik küplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde, sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde, internet, topluma açık olan sosyal medya ve benzeri ortamlarda tütün ürünleri kullanılamaz, görüntülerine yer verilemez.

Ne yapıldı?

Sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserler ile internet ve sosyal medya da kapsama alındı.

--------------------------

Eski hüküm: (7) Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün ürünlerinin satışı yapılamaz.

Yeni hüküm: (7) Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde ve bunların yerleşkelerinde tütün ürünlerinin satışı yapılamaz."

Ne yapıldı?

Örneğin Üniversite kampüsü içinde yer alan büfeler de sigara satılı yapılmayacak

---------------

Eski hüküm: (13) Tütün ürünleri, onsekiz yaşını doldurmamış kişilerin doğrudan ulaşacağı ve işletme dışından görülecek şekilde satışa arz edilemez. Tütün ürünleri satış belgesi olmaksızın ve satış belgesinde belirtilen yerin dışında satışa sunulamaz.

Yeni hüküm: "(13) Tütün ürünleri, kişilerin doğrudan ulaşacağı veya göreceği şekilde satışa arz edilemez. Bu ürünlerin işletme içinden ve dışından görünmeyecek şekilde renk, şekil ve ebatları Sağlık Bakanlığının uygun görüşü alınarak Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen kapalı dolaplarda satışa sunulması zorunludur."

Ne yapıldı?

Satış noktalarında tütün ürünleri; kapalı dolaplarda, kişilerin ulaşamayacağı ve göremeyeceği şekilde satışa sunulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber