Polis, aile kavgasında arabulucu olmayacak

Haber Giriş : 05 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi için harekete geçti. Polis, şiddete maruz kaldığını öne sürerek karakola başvuran kadının bu iddiasını desteklemek amacıyla kadını hastaneye sevk edip rapor almasını sağlayacak.

Polis ayrıca görev sınırlarını aşarak tarafları barıştırma yoluna gitmeyecek. Kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde çeşitli kadın dernek ve kuruluşları İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Kadın kuruluşları, özellikle aile içinde kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, İçişleri Bakanlığı'ndan acil önlemlerin alınmasını talep etti. İçişleri Bakanlığı da Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Genel müdürlük, bu çerveçede 81 il emniyet müdürlüğüne genelge gönderdi. Genelge ile suç ve suçluluğu önleme, suçluları yakalama, delilleri elde etme ve yardıma muhtaç olanlara yardım etmeyle ilgili polisin dikkat etmesi gereken hususlar sıralandı. Buna göre aile içi şiddet konusunda, şiddete maruz kalan kadın ya da erkeğin başvurusu üzerine aile içinde veya dışarıda şiddete maruz kalan kadınla, mümkün mertebe bayan polis memurları ilgilenecek. Üzerinde durulan olayda himaye altına alınan veya kendisi bizzat başvuran mağdurların iddialarını belgelendirmek için sevkleri temin edilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca karı-koca kavgalarında sıkça görülen barıştırma yönteminin de uygulanmamasını istedi. Aile içi şiddedin barıştırma yöntemi sonrasında da devam ettiğini değerlendiren emniyet, bundan böyle polislerin görev sınırlarını aşarak tarafları barıştırma gibi bir gayret içine girmemesini istedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber