Ankara'da sokak köpekleri için örnek çalışma

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yıl içindeki 3 önemli kavşak trafiği sorununu çözüm buldan sonra, halkın en çok şikayet ettiği sokak köpekleri için önemli bir adım attı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2018 12:11, Son Güncelleme : 22 Kasım 2018 12:13
Ankara'da sokak köpekleri için örnek çalışma

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, başkent Ankara'da son yıllarda yaşanan trafik sıkışıklığına neden olan Konya yolundaki Dikmen kavşağı, Samsun yolundaki Altınpark dönüş kavşağı ve Ankamall kavşaklarına yaptıkları alt ve üst geçitler ile çözüm bulmuştu.

Yine her yağmurda, göle dönen caddeler için büyük bir çalışma başaltılmış ve yağmur giderleri yapılmaya başlanmıştı. Bu sorun yıllardır ihmal ediliyordu.

Halkın en çok şikayet ettiği ancak kimsenin çözüm bulmaya yanaşmadığı sorunlardan bir tanesi de başıboş sokak köpekleri sorunuydu. Kanunda yer alan hüküm gereğince sokak köpekleri aşılandıktan sonra alındıkları mekana geri konulmaktadır.

İşte Hürriyet Gazetesinde yer alan haber:

Sokak hayvanları için dört ilçede dört barınak yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, Karataş'ta ilk barınağın yapımına başladı.

İlçe belediyeleriyle ortak çalışma yaptıklarını belirten Başkan Mustafa Tuna, "Vatandaşlarımız gelip hayvanları ziyaret edebilecekler hem de hayvan sahiplenebilecekler" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te en çok şikayet edilen konuların başında gelen sokak hayvanları ile ilgili harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Çankaya, Pursaklar, Mamak ve Sincan'da yaklaşık 100'er dönümlük dört hazine arazisini devralarak hayvan barınağı yapacak. Hayvan barınaklarından ilki Çankaya Karataş Mahallesi'nde inşa ediliyor. 88 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak olan hayvan barınağında yaklaşık 5 bin hayvan barınabilecek. Hayvan barınağı inşasında ilçe belediyeleri ile ortak çalıştıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna şunları söyledi:

İLKİ KARATAŞ'A İKİNCİSİ MAMAK'A

"Burada hayvan barınağından öte, hastanesi, rehabilitasyon merkezi gibi birçok ünitenin bulunduğu tesis inşa ediyoruz. Burada hem kediler hem de köpekler için büyük bir tesis olacak. Bunun çalışmaları başladı. İlk etapta Karataş bölgesindekini yapacağız. Bunu tamamladıktan sonra ise ikinci bölge olarak Mamak'a yapacağız.

HEM ZİYARET HEM SAHİPLENME

Burası Samsun Yolu kenarında ormanlık bir arazide. Buraların tahsisini Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan aldık. Bir diğeri ise Sincan'dan Ayaş'a doğru giderken ormanlık bir arazide olacak. Pursaklar'da da yer bakıyoruz. Buralara vatandaşlarımız gelip hayvanları ziyaret edebilecekler hem de hayvan sahiplenebilecekler.

PET SHOPLARDA SATILMASI DOĞRU DEĞİL

Bu barınaklarda hayvanlar rahat bir şekilde yaşayacak. Ben pet shoplarda köpeklerin satılmasını doğru bulmuyorum. Bu vicdani de değil. Çocuklar hevesleniyor. Bir süre sonra sokağa bırakıyorlar. Biz sokağa bırakmamalarını, bu barınaklara getirmelerini istiyoruz. Bu projelerde bütün ilçe belediyelerimizle de ortak çalıştık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber