Öğretmenlere öğrenci merkezli eğitim yolda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Türk Eğitim Vakfı ve Vodafone işbirliğiyle anadolu öğretmen lisesi öğretmenlerine yönelik, eğitim sisteminin öğrenci merkezli ve proje tabanlı bir anlayışa göre yapılanmasına katkıda bulunmak amacıyla proje başlatılacağı bildirildi.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Genel Müdür Vekili Nuri Cantürk, bir kongre için geldiği Adana'da, anadolu öğretmen liselerinin önemine dikkati çekti.

Cantürk, gelecek hafta başlayacak proje kapsamında, ülke genelindeki 170 anadolu öğretmen lisesindeki öğretmenlere, proje hazırlama teknikleri, akıllı tahta eğitimi ve yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgiler verileceğini söyledi.

Proje eğitiminin İstanbul ve Marmara üniversitelerinden öğretim üyeleri tarafından verileceğini vurgulayan Cantürk, amaçlarının eğitim sisteminin öğrenci merkezli ve proje tabanlı bir anlayışa göre yapılamasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

MEB, Türk Eğitim Vakfı ve Vodafone arasında imzalanan protokolle her okuldan bir öğretmenin formasyon olarak yetiştirileceğini hatırlatan Cantürk, şunları kaydetti:

?Türkiye genelinde 170 anadolu öğretmen lisesi var, sayının artması hedefleniyor. Öğretmen yetiştirme gibi kutsal bir görevi üstlenen bu liselerin daha işlevsel hale gelmesi için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde son yıllarda öğretmen yetiştiren kurumlara daha nitelikli yüksek puanlı öğrencilerin girişinin arttığı ve hizmet kalitesinde daha nitelikli öğretmenlerin yetiştiği gözlenmekte. İşbirliğiyle öğretmenlerimiz, proje hazırlama teknikleri, akıllı tahta kullanımı gibi çeşitli konularda eğitim alacak. Proje önümüzdeki hafta başlayacak ve 4 grup halinde bir buçuk ay sürecek. Öğretmenlerimiz bu proje sayesinde proje hazırlama ve tekniklerini öğrenip bunları öğrencilerine öğretecek.?

Cantürk, Türk Eğitim Vakfı ve Vodafone'nin her okula bir bilgisayar, projeksiyon, yazıcı ve akıllı tahta hediye edeceği ve giderlerin tümünü karşılayacağını ifade etti.

?BİRİKİMLERİMİZİ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ?

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen yetiştirme konusunda önemli bir birikime sahip olduğunu, bu birikimi eğitim fakülteleri ile paylaşmak istediklerini vurgulayan Cantürk, şunları söyledi:

?MEB ve YÖK ile hazırlanan yeterliklerin öğretmen yetiştiren yüksek öğretim programlarında uygulanması ve bu doğrultuda öğretmen yetiştirilmesi sağlanmalıdır. Çağdaş öğretmen yetiştirme konusunda üniversite ile diyaloğu geliştirip, kaynakları en iyi şekilde değerlendirip ortak yeni projeler ortaya koyacağımızdan eminim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber