Belediye Başkanından 'kasapta sünnete' savunma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Geyve ilçesinde 12 çocuğun bir kasap dükkanında sünnet edilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mehmet Kır, söz konusu dükkanın bir süre önce boşaltıldığını ve içeride kasaplıkla ilgili bir malzeme bulunmadığını söyledi.

Mehmet Kır, 17 Haziran günü düzenlenen sünnet şöleninde kendilerine başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin 45 çocuğunu sünnet ettirdiklerini belirtti. Başkan Kır, Adnan Menderes Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenen sünnet şöleni sırasında bazı çocukların yakındaki bir kasap dükkanında sünnet edildiğinin doğru olduğunu ifade ederek, "Orada söz konusu dükkan yeni iş merkezine taşınan ve bir süre önce boşaltılan bir dükkan. Şu an kasap dükkanı olarak kullanılmıyor. Sünnet çocuklarının fazla olması nedeniyle görevlilerimiz bu dükkanı boş olması, içinde kasaplıkla ilgili bir malzeme bulunmaması ve içerisinin de fayansla kaplı olması nedeniyle tercih etmişlerdir. Dükkanda gereken hijyen sağlandıktan ve steril hale getirildikten sonra çocuklar sünnet edilmiştir. Ancak dükkanın camındaki yazılar iş yeri sahibi tarafından silinmemiştir" dedi.

Başkan Mehmet Kır, sünnet sonrasında çocuklarda herhangi bir sağlık problemi olmadığını belirterek, "Çocuklarda bir sağlık problemi yok. Aileler bu hayırlı hizmet karşılığında belediyemize şükranlarını, hayır dualarını ve teşekkürlerini iletmişlerdir. Bu dükkanın yaptığımız anlamlı bir hizmette haber konusu yapılması ise tamamen hizmet ve faaliyetlerimizin sabote edilmesine yönelik. Gaye üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Bu olay siyasi olabilir, menfaat olabilir, başka bir amaçla olabilir. Ama sünnet şölenimiz istismar edildi" diye konuştu.

Kır, bu dükkanı kullanmak mecburiyetinde kalan görevliler hakkında ise gerekli incelemenin yapılacağını söyledi. Çocuklarını Geyve Belediyesi'nin sünnet şöleninde kasap dükkanında sünnet ettiren aileler ise herhangi bir şikayetleri olmadığını belirtti. Ensar ve Cihat Barış isimli iki çocuğu sünnet olan anne Aygül Barış, "Çocuklarımız temiz ve sağlıklı bir ortamda sünnet oldu. Bir gün sonra ayağa kalktılar. Allah belediye yetkililerinden razı olsun" dedi. Yenge Kevser Barış da, çocuklarda bir problem olmadığını belirterek, çocukların hijyenik şartlarda sünnet edildiğini belirtti.

Baba Necati Barış ise, "Bir günde ayağa kalktılar, ne bir kanama var ne de başka bir şey" dedi.

Oğulları Kemal Soy'u sünnet ettiren Sevda ve Ayhan Soy çifti de, belediye başkanına teşekkür etti. Anne Sevda Soy, oğlunun bir şikayeti olmadığını belirterek "Sünnetten sonra hiçbir sorun yaşamadık" dedi. Baba Ayhan Soy ise, "Yapılan her iyiliğin altından bir şey çıkarıyorlar. Ben belediyeden şikayetçi değilim" diye konuştu.

Kasap dükkanının sahibi Salim Uysal da, iş yerini yaklaşık bir hafta önce boşalttığını belirterek, "Belediye yeni bir iş merkezi yaptırınca, ben bir hafta kadar önce dükkanı boşaltarak bu iş merkezine taşındım. Çocukların sünnet edildiği yer boş. Malzemelerin tamamını yeni dükkanıma götürdüm" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber