Gazi Üniversitesi eski Rektöri Rıza Ayhan: AHİM'e başvurarak hakkını arayacağım

Haber Giriş : 06 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 22 üniversite rektöründen 5'inin veto edilmesi sonrasında Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, rektörlük binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçesini demokratik ve hukuki bulmadığının altını çizen Rektör Ayhan'ın konuşması öğretim üyeleri tarafından sık sık 'Sezer istifa' şeklinde sloganlarla kesildi. Öğretim üyeleri, basın açıklaması süresince Cumhurbaşkanı Sezer'i yuhaladı.

Rektör Ayhan, konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Sezer'in verdiği bu karardan geri dönmesi halinde kendisinin tekrar aday olmayacağını da açıkladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AHİM) başvurarak hakkını arayacağını belirten Ayhan, amacının AHİM'e başvurarak ülkesini suçlamak olmadığını, hukuk ve demokrasi kurallarının iyi bilinmesi için başvuruyu yapacağını ifade etti.

Bir gazetecinin, siyaseti düşünüyor musunuz? şeklindeki sorusuna İsmail Hakkı Hazretleri'nin bir sözü ile cevap veren Ayhan, ''Görevim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler''' dedi. ''Allaha emanet olun'' diyerek öğretim üyelerine veda eden Ayhan, rektörlük süresinin 6 Ağustos 2004 tarihinde sona ermesi ile birlikte öğretim üyeliğine geri döneceğini, kürsüsünden öğrencilerine demokrasi ve hukuk dersi vereceğini, ayrıca görevi sürecince ihmal ettiği çocukları ile ilgileneceğini söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber