Meclis lokantasında, bu yasama döneminde, 600 bin kişi yemek yedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu yasama yılında sağlıklı beslenerek beyaz ete ağırlık verdi. 600 binin üzerinde kişinin yemek yediği Meclis lokantalarında kırmızı et tüketiminde geçen yıllara oranla azalma yaşanırken, balık, tavuk ve hindi eti tüketiminde artış sağlandı.

Meclis geride kalan son yasama yılında 663 bin 639 ziyaretçiye evsahipliği yaptı. Günlük ortalama 3 bin 475 ziyaretçiyi ağırlayan Meclis'e giriş yapan araç sayısı da 226 bin 704 olarak açıklandı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Meclis'te en fazla ziyaret edilen bölümlerin başında lokantalar geldi. Meclis'teki lokantaların yükü bu yıl da oldukça ağırdı. Milletvekilleri, Meclis personeli ve ziyaretçilerin yemek yediği lokantalarda bu yıl sağlıklı beslenildi. Menülerde ürün çeşitliliğini arttıran

Meclis lokantası, müşterilerine sağlıklı beslenmeyi de ön plana çıkaran liste sundu. Bu yıl kırmızı et tüketiminde azalmaya karşın beyaz et tüketiminde aynı oranda artış sağlandı. Meclis'te bu yıl 58 ton kırmızı et, 43 ton beyaz et, 26 ton meyve tüketildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber