Bakan Pekcan ticarette 2019'un yol haritasını açıkladı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2019'da da ihracattaki yükselişin devam etmesini, ihracatın ithalatı karşılama oranındaki artışın sürmesini öngörüyoruz. Bu doğrultuda cari açıkta aşağı yönlü seyrin devamını bekliyoruz" dedi
Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2018 09:57, Son Güncelleme : 23 Aralık 2018 10:08

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ticarette 2019'un yol haritasını açıkladı.
Bakan Pekcan şu ifadeleri kullandı:
"2019'da bizim daha çok tasarım, marka, teknoloji ve katma değerli ürün üretim ve ihracatına odaklanmamız gerekiyor. Teşviklerimiz de desteklerimiz de bu yönde olacak.
Uluslararası bir rekabet kanunu üzerine çalışmamızı yaptık. Bu konu Türkiye'ye yabancı yatırımcı çekmek için çok önem taşıyor.
Ürün güvenliğiyle ilgili de çok güzel bir çalışma yaptık. Dış ticarete konu ürünlerin güvenirliği ve kalitesini artırmak amacıyla ürün güvenliği ve denetimi faaliyetlerini en etkin şekilde gerçekleştireceğiz"