İlçe müftülüğü için görevde yükselme sınavı açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

BAŞBAKANLIK

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Sayı :

Konu:

Sınav Duyurusu

25.06.2007

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında açık bulunan ilçe müftüsü kadroları için, halen Teşkilatımızda 657 sayılı Kanuna tabi memur statüsünde çalışan ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan isteklilerden "Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği"nin 6.maddesinin ilgili bentleri uyarınca, görevde yükselme eğitim ve sınavına alınacak personelin seçimi yapılacaktır.

Görevde yükselme eğitim ve sınavına alınacak adaylarda aranan şartlar;

İlçe Müftülüğü için ;

1) Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,

2) Başkanlıkça açılan ihtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak, ancak, doktora yapmış olanlarda bu şart aranmaz.

3) Kamu kurum ve kuruluşlarında toplam sekiz yıl görev yapmış olmak ve bu sürenin en az iki yılını

Başkanlık teşkilatında geçirmiş olmak,

4) İlçe müftülüğü yeterlik belgesine sahip olmak,

Ayrıca adayların;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen 1 inci ve 2 nci derece kadrolar için en az 10 yıl, 3 üncü ve 4 üncü derece kadrolar için en az 8 yıl hizmeti bulunmak,

2) Yükselme suretiyle atanmak istedikleri kadro unvanının altında bir görevde çalışır olmak,

3) Son sicil notu olumlu olmak ve son üç yıllık sicil notu ortalaması yetmiş puandan aşağı olmamak.

4) Bu görevler için yukarıda belirtilen şartları 13.07.2007 tarihi itibariyle taşımış olmaları gerekmektedir.

Adaylar; görevde yükselme eğitimine katılmak istediklerini belirtir İş Talep Formları ile birlikte Öğrenim durumunu gösterir birimince tasdikli diploma veya belge (diploma yabancı ülkeden alınmış ise YÖK den verilmiş denklik belgesi), hizmetiçi eğitim veya hizmetiçi eğitim ihtisas kursu başarı belgeleri, varsa yabancı dil bilgisi ve seviye tespit belgesi, ilçe müftülüğü yeterlik belgesi, müftülük, eğitim merkezi müdürlüğü ve birimlerince verilecek hizmet cetveli, 3 adet vesikalık fotoğraf, ile birlikte 13.07.2007 tarihi mesai bitimine kadar posta ile veya elden Başkanlığımız Personel Dairesi Başkanlığına ulaştıracaklardır.

Duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan, postada vaki gecikmeler ve bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Görevde yükselme eğitimine seçilen adayların kursa alınacakları yer ve tarihi ayrıca ilgililere bildirilecektir.

AÇIK KADROLARIN
BULUNDUĞU YER UNVANI SINIFI DERECESİ ADEDİ
Taşra teşkilatı İlçe Müftüsü G.İ.H. 1 ila 7 arası 26

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında açık bulunan ve aşağıda sınıfı, derecesi ve sayısı belirtilen eğitim merkezi öğretmenliği kadrolarına, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 5/r maddesi ile Sınav Yönetmeliğinin 8, 9 ve 11 inci maddeleri gereğince yapılacak sözlü sınavla naklen stajyer öğretmen alınacaktır.

Sınava alınacak adaylarda aranan şartlar;

a) Kamu kurum ve kuruluşlarında halen 657 sayılı Kanuna tabi aday olmamak kaydı ile memur statüsünde bir görevde çalışır olmak,

b) Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,

Yüksek öğrenim mezunu olup, Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan aşere, takrib ve tayyibe kursunu başarı ile bitirenler Kur'an-ı Kerim öğretmenliği için sınava katılabilirler.

c) Başkanlıkça açılan ihtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak veya memuriyet müktesebi olup, ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,

d) Bu şartları taşıyan adayların İş Talep Formlarını, sınavı kazanmaları halinde Başkanlığın uygun göreceği herhangi bir eğitim merkezine atanmayı kabul edeceklerini belirtmek suretiyle doğru ve tam olarak doldurup imzalayarak, bağlı bulundukları birim, müftülük, eğitim merkezi müdürlükleri, ilahiyat fakülteleri ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alacakları hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir hizmet cetveli ile yetkililerce tasdik edilmiş öğrenim belgesi ve iki adet vesikalık fotoğrafla birlikte en geç 17/07/2007 tarihi mesai bitimine kadar doğrudan Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığına ulaştırmaları,

Gerekmektedir.

1) Süresi içinde yapılmayan müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2) Sözlü sınav Başkanlık Merkezinde 31/07/2007 tarihinde başlayacak olup, adayların sınav tarihleri daha sonra belirlenecektir. Sınava alınacak adaylara ?Sınav Giriş Belgesi? sınav tarihinde Atama I Şubesi Müdürlüğünce verilecektir.

3) Adaylar, sınava alınabilmeleri için Sınav Giriş Belgeleri ile birlikte hüviyetlerini de yanlarında bulunduracaklardır.

Sınav Konuları;

a) Kur'an Kerim,

b) Arapça,

c) Tefsir,

d) Hadis,

e) Kelam,

f) Fıkıh,

g) Dini ve mesleki genel kültür,

h) Başkanlık ve Devlet Memurları ile ilgili mevzuat,

i) Hitabet.

AÇIK KADROLARIN
BULUNDUĞU YER UNVANI SINIFI DERECESİ ADEDİ
Taşra teşkilatı Eğitim Merkezleri Öğretmen E.Ö.H 1 ila 6 arası 20
TOPLAM       20

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Başkanlığımız Merkez teşkilatında unvan değişikliğine tabi kadrolardan açık bulunan teknikerlik kadrosuna Teşkilatımızda halen 657 sayılı Kanuna tabi memur statüsünde çalışan ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan istekliler arasından ?Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği? nin 6. ve 10.maddeleri uyarınca yapılacak unvan değişikliği yazılı sınavı ile naklen eleman alınacaktır.

Unvan değişikliği yazılı sınavına alınacak adaylarda aranan şartlar;

Tekniker için;

1) En az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksekokuldan mezun olmak.

Ayrıca adayların;

1) Son sicil notunun olumlu ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının yetmiş altı puandan aşağı olmamak. (Sınava müracaat edip dosyası mahallinde bulunan personelin son üç yıllık sicil notunun sicil amiri tarafından tasdik edilerek adli ve idari cezasının bulunup bulunmadığının bildirilmesi)

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 68/B maddesinde öngörülen 4. derece kadro için lisans mezunlarının 8, ön lisans mezunlarının 10 yıl (askerlik dahil) hizmeti bulunmak.

3) Yukarıda belirtilen şartları 17.07.2007 tarihi itibariyle ihraz etmiş olmaları ve daha önce teknisyenlik sınavına müracaatta bulunup da teknikerlik sınavına katılma şartını taşıyanlar yalnızca tek bir sınava müracaat etmeleri,

Gerekmektedir.

Bu şartları taşıyan adaylar, İş Talep Formlarını doğru ve tam olarak doldurup imzalayarak, bağlı bulundukları birim, müftülük ve eğitim merkezi müdürlüklerinden alacakları hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir hizmet cetveli ve yetkililerce tasdik edilmiş öğrenim belgeleri ile birlikte en geç 17.07.2007 tarihine kadar bağlı bulundukları birim, müftülük, eğitim merkezi müdürlükleri ve yurtdışı teşkilatımıza vermelerini, ilgili birim, müftülük, eğitim merkezi müdürlükleri ve yurtdışı teşkilatımızın da bu talepleri 23.07.2007 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlığımız Personel Dairesi Başkanlığına ulaştıracaklardır.

Sınav tarihi ve yeri daha sonra adaylara ayrıca bildirilecektir.

Adaylar, sınava alınabilmeleri için hüviyetlerini yanlarında bulunduracaklardır.

Süresi içinde yapılmayan müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

AÇIK KADROLARIN
BULUNDUĞU YER UNVANI SINIFI DERECESİ ADEDİ
Başkanlık Merkez Tekniker T.H.S. 4 1
TOPLAM       1

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber