Ak Parti, Ankara'da bir çok ismi çizdi

Ak Parti'nin bugün açıklanan Ankara listesine göre önemli tüm ilçelerin belediye başkan adayları değişmiş oldu. Cumhur ittifakının beklentilerinin gerçekleşmesi halinde, 700 bin seçmenin olduğu Keçiören'de, Turgut Altınok ismiyle, oy patlaması yapılabilir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ocak 2019 07:54, Son Güncelleme : 02 Ocak 2019 08:55
Ak Parti, Ankara'da bir çok ismi çizdi

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara ilçe adaylarını açıkladı.

AK PARTİ ADAYI ALTINOK KEÇİÖREN'DE OY PATLAMASI YAPABİLİR

Ankara'nın en büyük ilçesi olan Keçiören'de iki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Ak'ın yerine Turgut Altınok aday gösterildi. Altınok, 2014 seçimlerinde BBP'den Keçiören adayı olmuş ve yüzde 30 oy almıştı. Mustafa Ak ise iki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürütüyordu.

Keçiören'de 2014 seçimlerinde oy oranları şu şekildeydi:
Ak Parti: %43
BBP: %30
CHP: %16
MHP: %7

MHP'nin desteği dolaysıyla Ak Parti'nin, 700 bine yakın seçmenin olduğu Keçiören'de, yüzde 70'e yakın bir oy alması öngörülüyor. (Ankara'da son seçimlerde 3 milyon 600 bin seçmen bulunuyordu)

YENİMAHALLE, EN ÇEKİŞMELİ İL OLACAK

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 435 bin seçmeniyle Ankara'nın en büyük ilçelerinden olan ve şuan CHP'de olan Yenimahalle'den aday gösterildi. CHP, 2014 seçimlerinde MHP'nin desteğiyle yüzde 40 olan oyunu yüzde 50'ye yükseltmiş, Ak Parti ise yüzde 37'de kalmıştı. MHP ise Yenimahalle'de yüzde 7 oy almıştı. Yenimahalle sonucu en çok merak edilen ilçe olacak. Çünkü Ak Parti bu ilçeyi 2004 seçimlerinde yüzde 49 ile kazanmış ancak 2009 seçimlerinde oy kaybederek yüzde 36'ya gerilemişti. Veysel Tiryaki ise yaptığı hizmetlerle Altındağ'da Ak Parti'nin oyunu hep koruyan isim olarak biliniyor. 2009 seçimlerinde yüzde 64 oy alan Tiryaki 2014 seçimlerinde de yüzde 63 oy almıştı. Geçen süreye rağmen Tiryaki'nin oy oranını koruması büyük başarı olarak gösteriliyordu.

MAMAK'TA YENİ BİR ADAY

400 bin seçmenin olduğu Mamak'ta yüzde 50'ye yakın oy alıyordu. İki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Mesut Akgül'ün yerine bu kez Murat Köse aday gösterildi.

Mamak'ta 2014 seçim sonuçları şu şekildeydi:

Ak Parti: %47
CHP: %38
MHP: %10

Ankara Belediye Başkanı Mustafa Tuna ne olacak?

ALTINDAĞ'DA YENİ BİR ADAY

Üç dönemdir Veysel Tiryaki ile Altındağ'da yüzde 63 oy alan Ak Parti, Altındağ için Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı'yı gösterdi. Balcı daha önce Milli Eğitim Bakanlığında müsteşar yardımcılığı yaptı. Balcı'nın, Veysel Tiryaki'nin yüzde 63 ile zirveye taşıdığı oy oranını, Cumhur ittifakıyla koruyup koruyamayacağı merak ediliyor. Altındağ'da son seçimlerde 249 bin seçmen bulunuyordu.

MUSTAFA TUNA SONRASI SİNCAN

Mustafa Tuna'nın Büyükşehir Belediye Başkanı olması sonrasında yerine Murat Ercan gelmişti Tuna Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak gösterilmediği gibi herhangi bir ilçeden de aday gösterilmedi. Sincan'da Ak Parti son olarak %57 oy almıştı. Son seçimlerde MHP Sincan'da yüzde 29 oy almıştı. Cumhur ittifakının 328 bin seçmenin olduğu bu ilçede kümülatif olarak hangi orana yaklaşacağı merak ediliyor.

ESKİ VEKİL PURSAKLAR'DAN ADAY GÖSTERİLDİ

80 bin seçmenin olduğu Pursaklar'da mevcut belediye başkanı aday gösterilmedi. 25.Dönem Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz aday gösterildi. Ak Parti 2014 seçimlerinde %63 oy alırken, MHP %27 oy almıştı.

ÇANKAYA'DA YENİ BİR ADAY

Ak Parti, 683 bin seçmeniyle Ankara'nın en büyük ikinci ilçesi olan Çankaya'da TRT Radyo Eski Daire Başkanı Amber Türkmen'i aday gösterdi. 2014 seçimlerini CHP yüzde 64 oy alırken, Ak Parti %21, MHP ise %9 oy almıştı. Ak Parti en çok ayını bu ilçede 2004 seçimlerinde %36 ile almıştı.

30 Mart 2014 yerel seçim sonuçlarını grafikler üzerinden görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber