Afrika sıcağından 15 ilde tatil kararı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcak nedeniyle birçok ilde mesai saatlerinde yeni düzenleme yapıldı. Dün İstanbul, İzmir ve Bursa'da başlayan uygulama birçok ilin valiliği tarafından uygulamaya konuldu.

ADANA Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklığının normalin üzerine çıkması nedeniyle kamu kuruluşları personelinden kendisini iyi hissetmeyen ve sıcak havadan olumsuz etkilenenlerin bugün ve yarın idari izinli sayılacakları belirtildi.

AYDIN'da da bugün ve yarın Haziran günleri kamu kurum ve kuruluşlarında sakat, yaşlı, özürlü ve açık alanlarda çalışanlar, kronik hastalığı olanlar ile hamileler idari izinli sayıldı.

KOCAELİ Valiliği, aşırı sıcaklar nedeniyle bugün ve yarın, kronik hasta, engelli ve hamilelerin 3 gün boyunca idari izinli sayıldıklarını açıkladı.

MUĞLA'da, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında memur ve işçilerden kalp, tansiyon, astım, kanser gibi kronik hastalığı olanlar, özürlüler, hamileler, dün ve bugün tarihlerinde daire müdürlerinin bilgisi dahilinde idari izinli sayıldı.

EDİRNE'de İl Hıfzıssıhha Kurulu, kamu kurumlarında çalışan engelliler, hamileler ve kronik hastalığı bulunan personelin 2 gün idari izinli sayılması kararı aldı.

ÇANAKKALE İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, aşırı sıcaklar nedeniyle 3 gün boyunca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, özürlü ve hasta personelin, idari izinli sayılacaklarını duyurdu.

MANİSA İl Hıfzıssıhha Kurulu da, kamu kurum ve kuruluşlarında bugün yarın ve yarından sonra yarım gün mesai yapılmasını, personelin öğleden sonra izinli sayılmasını kararlaştırdı.

BALIKESİR Valiliği aldığı kararla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü, hamile ve kronik hasta olan işçi, memur ve sözleşmeli personele aşırı sıcaklar nedeniyle dünden itibaren bugün ve yarın idari izin verdi.

ZONGULDAK Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlüler, hamileler, kronik hastalığı olanların bir gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verdi.

BİNGÖL ve Hatay'da da hasta ve engelli memurlar bugün ve yarın izinli sayılacak.

KIRKLARELİ'nde 26-27 ve 28 Haziran tarihleri arasında hamile, kronik hastalığı olanlar ve engellilerin üç gün idari izinli sayılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber