Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki görevden almaların perde arkası!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki görevden almaların perde arkası...

Kaynak : SGK Rehberi
Haber Giriş : 31 Ocak 2019 14:40, Son Güncelleme : 31 Ocak 2019 14:42
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki görevden almaların perde arkası!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı birleştirilerek Tarım ve Orman Bakanlığı kurulmuştu.

Kararname sonrasında profesyonelce yapılacak atamalarla birleşme sürecinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi beklenirken maalesef amatörce atamaların ön plana çıkması hayal kırıklı oluşturmuştur.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi sonrasında Bakanlık Personel Genel Müdürlüğüne vekaleten atanan Kamil TABAK'ın personel geçmişinin olmaması atamalarda ister istemez çok başlılığı getirmiştir.

Turkcell'de Genel Müdür Yardımcılığı yapmış Selen KOCABAŞ'ın deneyimlerinden yararlanmak isteyen sayın Bakanın atamalarda KOCABAŞ kriterleri olarak adlandırılan kriterleri gündeme getirmiş olması adeta PARALEL bir Personel Genel Müdürlüğü oluşturduğu algısı oluşturmuştur. KOCABAŞ'ın resmi görevinin olmayışının yanında kamu tecrübesinin olmayışı da iyi niyetine rağmen ciddi hatalar yapılmasına yol açmıştır. Atanan birçok il müdürünün tekrar görevden alınması gibi bir çok yanlış uygulamaya yol açılmıştır.

Teşkilatın tanınmaması, kamunun özel sektörden farklı yanlarının bulunması ve birleşme sürecinin sancısı da ilave edilince sıkıntılar had safhaya ulaşmıştır.

İddia edildiğine göre S. KOCABAŞ'ın resmi bir görevinin olmayışı da olaylara ilave edilince karmaşa daha da artmıştır. Bir tarafta Personel Genel Müdür vekili ve Personel Genel Müdürlüğü diğer tarafta ise oluşturulan PARALEL gayrı resmi Personel Genel Müdürlüğü.

İddia edildiğine göre AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Protokol Daire Başkanı iken Personel Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak atanan ve personel geçmişi olmayan Sumru BİLÇEN ile S. KOCABAŞ'ın ortaklaşa hareket etmesi birçok soruna yol açmaktadır.

Selen KOCABAŞ ile Personel Genel Müdür Yardımcısı Vekili Sumru Bilçen tarafından organize edilen il müdürlüklerinin atamasında büyük bir kriz yaşanmasına rağmen bu isimlerin Bakanlıktaki atamalarda hala etkin olması dikkat çekerken, yapılan atamalarda ise liyakatten ziyade cinsiyet kriterine öncelik verilmesi tepkiye neden olduğu iddia ediliyor.

PERSONEL GENEL MÜDÜR VEKİLİ GÖREVDEN ALINDI

Personel Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Kamil TABAK, geçtiğimiz günlerde görevden alınırken yerine İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden emekli olan İrfan İÇÖZ'ün getirileceği iddia ediliyor. Personel geçmişi olmayan İrfan İÇÖZ henüz görevine başlamazken, emekli olan birisinin vekaleten atamasının da mümkün olamayacağı iddia ediliyor.

Konu uzmanı olmayan birisi görevden alınıyor, yerine yine personel işleriyle hiçbir ilgisi olmayan başka birisi atanıyor. Üstelikte emeklilik sonrası atama yoluyla.

1958 yılında doğan İçöz, 1988'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda kontrol mühendisi olarak çalışma hayatına başladı. Aynı kurumda 6 yıl mühendis, 1 yıl şube müdürü, 10 yıl daire başkanı olarak çalıştı. Daha sonra üç yıl Gaziemir Belediyesi'nde, teknik işlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 5 Nisan 2009 tarihinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcılığı'na atanan İçöz, kısa sürede kuruma uyum sağlayarak önce idari işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. Genel sekreter yardımcılığı görevini yürütmekteyken 18.08.2010 Tarihli İçişleri Bakanlığı Onayıyla İzmir İl Özel İdaresi'ne Genel Sekreter olarak atandı. 06.03.2014 tarihinde emekliye ayrıldı.

Görüleceği üzere, mühendis kökenli bir kişi olan İÇÖZ daha çok teknik işler yapmış. Bu kişinin hangi profesyonellik adına Personel Genel Müdürlüğü gibi uzmanlık gerektiren bir göreve atanacağı da merak ediliyor. Herhalde Davul İÇÖZ de tokmak ta KOCABAŞ'ta olacak şekilde bir yapı kurulmaya çalışılıyor.

Keşke sayın Bakan PARALEL bir yapı kurana kadar uzmanlığından yararlandığı Selen KOCABAŞ'ı Personel Genel Müdürü olarak atasaydı da hiç olmazsa işlerden kimin sorumlu olduğu daha iyi anlaşılsaydı.

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DOĞRUDAN BAKANA BAĞLI

Personel Genel Müdürlüğü'nün doğrudan Bakan Pakdemirli'ye bağlı olması ve yapılan görevden alma ve atamalarda Türkcell'de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş olan Selen Kocabaş'ın etkili olması dikkat çekiyor. Selen Kocabaş'ın ise Bakanlıkta resmi bir görevi bulunmuyor.

İL MÜDÜRLERİNİN ATAMASINDA BAKAN GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALMIŞTI!

Kısa bir süre önce, Selen Kocabaş ile Personel Genel Müdür Yardımcısı Sumru Bilçen'in kararlarının etkili olduğu il müdürleri atamasında büyük bir kriz yaşanmış, Bakan Pakdemirli yapılan atamaları durdurmak zorunda kalmıştı.

Tokmak'ı elinde tutan KOCABAŞ'a konu uzmanı olmayan İÇÖZ ne kadar dayanacak? Bakalım davul tokmak kuralı ne kadar işleyecek? İzlemeye devam ediyoruz. Doğrusu profesyonel görüntü vermeye çalışan bir Bakana yaptıkları hiç yakışmıyor. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber