Genç Parti'den İsviçre operasyonuna tepki

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, İsviçre'de hesapları bulunduğu öne sürülen Altıntaş Şirketi'nde Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın ?bir kuruşluk hissesi? bulunmadığını söyledi.

Şirin, banka hesaplarına ilişkin inceleme kapsamında TMSF yetkilileri ile birlikte İsviçre'ye giden Şişli Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mecit Ceylan'ın

kardeşinin MHP'den milletvekili adayı olduğunu anımsatarak, ?Ceylan tarafsızlığını yitirmiştir. Adalet Bakanlığı gereğini yapmalıdır? dedi.

Genç Parti Genel Başkan Yardımcıları Emin Şirin, Ve Duran Dündaroğlu ve Edirne Milletvekili adayı Şaylan Çığgın Genç Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek İsviçre'deki operasyona ilişkin değerlendirmede bulundular. Şirin, Uzan Grubu'na ait banka hesaplarına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Şirin, açıklamasında TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün, Genç Parti İzmir Milletvekili adayı Nedim Türkmen'e telefon görüşmesinde, ?Bu mesele yeni mesele değil, eski bir mesele? dediğini ifade etti. Şirin, şunları söyledi:

?Konu her şeyden önce siyasi bir paniğe kapılan Tayyip Erdoğan'ın sıkıntılarının bir tezahürüdür. İsviçre'ye yapılan seyahatin zamanlaması özellikle bütün tarafsızlığını kaybetmiş olan, Şişli Başsavcı Vekili Mecit Ceylan'ın bir eseridir. Mecit Ceylan'ın kardeşi, MHP'den milletvekili adayıdır. Tarafsız bir hukuk adamı olması gereken Mecit Ceylan'ın tarafsızlığı ortadan kalkmıştır.Kamuoyu araştırmalarında Genç Parti'nin çok arkasına düşen ve barajı geçemeyeceği anlaşılan MHP'ye destek vermek için Mecit Ceylan böyle bir zamanlamayla, seneler öncesi bir hadise için harekete geçmiştir.?

UZANDIN BİR KURUŞ HİSSESİ YOK

Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, İsviçre'de hesapları bulunduğu öne sürülen Altıntaş şirketinde Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın ?bir kuruşluk hissesi? bulunmadığını bildirdi.Şirin, Adalet Bakanı Fatih Kasırga'ya gönderdiği dilekçede de, Şişli Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mecit Ceylan'ın tarafsızlığını kaybettiğini bu nedenle gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber