Botaş: Verilen 2 ikramiye ödül yönetmeliğine aykırı değil

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Botaş Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Şakir Arıkan'a verilen iki maaş ikramiyenin tamamen ödül yönetmeliğine göreverildiğini açıkladı. Botaş'tan yapılan açıklamada, 3 bine yakın personeli olan şirketin her yıl personelinin yüzde 2'sini geçmemek ve maaşının yüzde ikisini aşmamak kaydıyla başarılı çalışanların ödüllendirildiği kaydedildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

?Gazeteniz 01 Temmuz 2007 tarihli sayısında ? Fiyaskoya 2 maaş ikramiye ? başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberin içeriğinde özetle, ? Türkiye, sürecin iyi yönetilememesi yüzünden ucuz Azeri gazını kaybetme tehlikesi yaşarken, projeyi yönetin Botaş Genel Müdür Yardımcısı Şakir Arıkan'ın kendine ödül verdiği ortaya çıktı. Şakir Arıkan 'Üstün başarılarından dolayı'ikramiye aldı ? denilmektedir.

19 kişiye ikramiye dağıtıldı

Botaş Genel Müdür Yardımcısı'nın ödülle taltif edildiği hususu doğrudur. Ancak bahsi geçen ödül tamamen kuruluşumuzun tabi olduğu mer'i mevzuat ve 1 Mayıs 2006 tarihinde yürürlülüğe giren Ödül Yönergesi'nde yer alan eseslara göre verilmiş olup, verilen ödül ilk defa olmayıp birçok kurum kuruluşta olduğu gibi uzun yıllardır uygulanmaktadır.

Yürürlükte bulunan ilgili yönergeye göre, bir yılda 3 bine yakın personeli olan kuruluşumuzun personel sayısının yüzde 2'sini geçmemek ve 2 maaştan fazla olmamak koşulu ile, ita amirinin önerisi ve Ödül Takdir Komisyonu'nun kabulu veya Genel Müdür'ün takdiri neticesinde, kuruma katkı sağlayan başarılı her çalışanımız ödülle taltif edilebilmektedir. Bu kapsamda, sadece son 4 yıl içinde 200'den fazla personelimiz benzer şekilde ödülle taltif edilmiştir. 2007 yılında ödüle layık görülen toplam personel sayısı ise 19'dur. Yani Genel Müdür Yardımcısı Şakir Arıkan'ın kendisine ödül vermesi ne vakidir, ne de Botaş'ta ilk defa ödül uygulaması yapılmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber