ATO: Sağlık ocaklarında muayene ücreti ödeniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Önder Okay, sağlık ocaklarındaki muayeneler için ücret ödendiğini belirterek, "(Sağlık ocaklarında muayene ücreti alınmıyor) demek halkı kandırmaktır" dedi.

Okay, ATO'da düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı tarafından "1 Temmuz itibariyle sağlık ocaklarında sosyal güvencesi olmayanlar için bile muayenelerin ücretsiz olduğu" açıklaması yapıldığını hatırlatarak, bunun "gerçek dışı" olduğunu söyledi.

224 sayılı kanunun, ''sağlık ocaklarına başvuranların buradaki hizmetlerden ücretsiz yararlanmasını'' öngördüğünü belirten Okay, ancak ''sağlık ocaklarına yazar kasanın bu hükümet döneminde konulduğunu'' ifade etti. Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanun maddesinden de anlaşılacağı gibi kuruluşundan bu yana sağlık ocakları ücretsiz sağlık hizmeti verdiler. Ancak son AKP hükümeti ücretsiz sağlık hizmeti yerine sağlığı piyasa bileşeni haline getirmiş ve sağlık ocakları içinde vezne, yazar kasa, muayene ücreti gibi terimlerle sağlık kurumlarını ticarileştirmiştir. '1 Temmuz'dan itibaren sağlık ocaklarında muayene ücreti alınmıyor' demek halkı kandırmaktır.

Sağlık ocaklarındaki yazar kasa, vezne kalkmıştır, ancak muayene ücretleri kalkmadığı gibi ücretler reçeteler üzerinden eczaneler tarafından alınmaktadır.''

Okay, sağlık ocaklarında muayene olanlardan alınan ücreti gösteren belgeleri basın toplantısının sonunda gazetecilere dağıttı.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Baysülen de, AK Parti hükümetinin ''Sağlıkta tahribat yapan iktidar'' olarak tarihe geçeceğini öne sürerek, ''Sağlık ocaklarına başvuran emekliler buraların ücretsiz olduğunu sanıyor, maaşlarından kesinti yapılacağını bilmiyor. Maaşlarını aldıklarında kötü bir sürprizle karşılaşacaklar'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber