Eğitim-Sen'e, tüzük değişikliği için 60 gün verildi

Haber Giriş : 13 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in kapatılması istemiyle Ankara 2. İş Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlanacak davayı protesto eylemleri nedeniyle Ankara trafiği felç oldu.

Tüzüğünde "anadilde eğitim" ifadesine yer verdiği gerekçesiyle kapatma davası açılan Eğitim-Sen'e, tüzükte değişiklik yapması için 60 gün süre verildi.

Ankara 2. İş Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasına, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda sendika avukatı katıldı.

Eğitim-Sen'in avukatlarından Kazım Genç, duruşmada Cumhuriyet savcısının hazır bulunmadığını belirterek, taraflar oluşmadığı için davanın işlemden kaldırılması gerektiğini savundu. Genç, sendikanın 1. Olağan Genel Kurulu'ndan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gönderilen yazıda, tüzüğün incelenmesi sonucunda yasaya aykırı bir durum olmadığının belirtildiğini ifade etti.

Yargıç Kudret Kurt, Genç'in dosyanın işlemden kaldırılması talebinin reddine karar verdi. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendika Yasası uyarınca davanın sendika yöneticilerine değil, tüzel kişiliğine açılması gerektiğine işaret ederek, bu durumu "yanılma" olarak kabul etti ve bundan sonraki duruşmalara Eğitim-Sen Genel Merkezi'nin tüzel kişilik olarak kabul edilmesi için davanamenin tebliğine karar verdi.

Yargıç Kurt, sendikaya da tüzüğündeki ''anadilde eğitim'' ifadesini değiştirmesi için 60 gün süre verdi.

Karara itiraz eden sendika avukatları, Eğitim-Sen'in tüzel kişilik olarak henüz taraf olmadan süre verilemeyeceğini söylediler.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber