Erdil Paşa'nın evlerinin tapusu devlette

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekliOramiral İlhami Erdil'in kızı ve eşi üzerine olan Etiler'deki dairelerin tapusunun Milli Emlak Genel Müdürlüğüne geçtiği bildirildi.

Mahkemenin evlerintapusunun Hazine'ye geçmesi yönünde verdiği karar doğrultusunda,yaklaşık 2 ay önce tapuların alındığı belirtildi.

Her iki dairenin tapusunun Milli Emlak Genel Müdürlüğüne geçtiği vetapuda dairelerin sahibi olarak Maliye Hazinesinin göründüğü,dolayısıyla iki dairenin de devletin malı olduğu kaydedildi.

Etiler'de bulunan dairelerde kalanların şu anda işgalci konumundaolduğuna dikkat çekilirken, buralarda yaşayanlardan geçen dönem içinkira bedeli alınacağı, bedelin rayiç bedel üzerinden belirleneceğiaktarıldı.

Dairelerin ne şekilde değerlendirileceğinin ihale prosedürüne tabiolduğu, buna göre Maliye Bakanlığının dairelerin satışı ya da kirayaverilmesine yönelik bir karar vereceği, daha sonra alınacak bu karardoğrultusunda hareket edileceği bildirildi.

Etiler'deki iki dairede yaşayanların ve önceki sahiplerinin, evlerinsatışa çıkarılması halinde hiçbir ayrıcalığı olmayacağı ve her birininen az 1 milyon YTL üzerinden muhammen bedelle satışa çıkarılabileceğikaydedildi.

Maliye Bakanlığının ise dairelere ilişkin kararı 2-3 hafta içindeverebileceği bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber