İzmir'de, AK Parti bayrakları toplatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği miting öncesi AK Parti'nin astığı bayrak ve flamalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gece geç saatlerde toplandı. AK Parti İl Başkanlığı, uygulamanın siyasi olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Mithatpaşa Caddesi ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki AK Parti flama ve bayraklarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ve itfaiye ekiplerince gece saatlerinde toplanmasına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, uygulamanın anti-demokratik olduğunu belirterek, "Biz parti olarak son derece duyarlı davranıp az sayıda bayrak asıyoruz" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitingi için süsleme yapılan Mithatpaşa Caddesi'ndeki AK Parti bayraklarının toplatılmasına tepki gösterdi. Aydın Şengül, "Büyükşehir Belediyesi bu kararda siyasi hareket ediyor. Bu tavır demokrasiye hiç yakışmıyor" dedi.

AK Parti'nin seçim startı verdiği günden bu yana propaganda döneminde çevreyi kirletmemeyi, halkı gürültü kirliliği ile mağdur etmemeyi taahhüt ettiğini, bu taahhüte uymaya diğer partileri de çağırdığını hatırlatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tavrını kınayan İzmir İl Başkanı Şengül şöyle konuştu: "AK Parti olarak en yoğun bayraklamayı yapabilecek güçte olmamıza rağmen, kanunlara riayet etmek, verdiğimiz sözde durmak amacıyla ilgili kurulların izin vermediği alanlara bayrak asmadık. Bu kent hepimizin, kentimizi temiz tutalım ve kanunlara saygı duyalım. Ancak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Temmuz mitingini vatandaşlarımıza duyurmak amacıyla Başbakanımız'ın geçit güzergahlarına astığımız az sayıdaki pankart ve bayrakların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplatılmasını

demokrasiye uymayan bir davranış olarak görüyor ve kınıyoruz. Kanunlara saygı çerçevesinde miting bittikten sonra biz zaten toplayacaktık. Büyükşehir Belediyesi'nin diğer parti liderleri geldiğinde gösterdiği olumlu tavrı, bizler de beklerdik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber