Erdoğan: S-400 konusunda işi bitirdik

Erdoğan, S-400 tartışmalarına ilişkin, "S-400 konusunda işi bitirdik, geri dönüşümüz asla olamaz. Ruslarla anlaştık, ortak üretime gireceğiz, belki S-400'den sonra S-500'e gireceğiz" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2019 22:53, Son Güncelleme : 06 Mart 2019 23:43
Erdoğan: S-400 konusunda işi bitirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'ABD SİLAHLARINI TERÖRİSTLERE VERMESİN'

Erdoğan, güvenli bölge konusuna ilişkin, "Türkiye'nin dışında birisine buranın kontrolünün verilmesine biz evet diyemeyiz. Çünkü her an buradan bize saldırı olur. Biz ABD'nin Suriye'den çekilme sürecini sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Şu anda henüz bu adımlar atılmış değil" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "Amerika, silahları alıp gidecekse malıdır götürsün. Götürmeyecekse bize versin, gerekirse pazarlığımızı yaparız, kalkıp teröristlere vermesin" dedi

Güvenli bölge konusunda ABD Başkanı Donald Trump'ın kararlı bir duruş sergilediğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreç içerisinde Trump kararlı bir duruş sergiledi. Tabii bu noktada Amerikan'ın bir müesses nizamı var, buna bir derin devlet de diyebiliriz, bunların engellemeleri söz konusu".

RUSLAR'LA ANLAŞTIK BU İŞ BİTTİ! BELKİ S-500'E GİRECEĞİZ

S-400 konusunda bu işi bitirdik biz. Kredi şartlarından, ortak üretime varıncaya kadar bunlar konuşuldu, anlaşıldı, imzalar atıldı, bitti. Geri dönüş asla olamaz. Bu ahlaki olmaz. Bu ahlaksızlık olur. Kimse bize tükürdüğümüzü yalamasını istemesin. Biz farklı siyasiyiz. Patriotları Obama döneminde konuştuk. Sayın Trump'la konuştuk. Biz hala verebiliyorlarsa verin dedik. Şartlar, kredi, ortak üretim uygunsa tabii. Ortak üretim, teknoloji, kredi şart. Ben size vereyim ama anahtar bende olsun, kusura bakma. Böyle bir şey olmaz, bunlar tarih oldu. Biz S-400'de anlaştık. Belki S-500'e gireceğiz. Ruslar S-400 konusunda bize gönderimini Temmuz'da yaptılar. İnşallah ilk partiyi Temmuz'da alacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber