Köşk'e karşı hülleli atama

Haber Giriş : 15 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darphane Genel Müdürlüğü görevine İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Ticaret İşleri daire başkanlarından Ahmet Büyükkaymaz'ı getirmek isteyen hükümet hazırladığı kararnamenin Çankaya Köşkü'nden çıkışı gecikince çareyi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i baypas'ta buldu.

Hükümete göre, YTL ve kuruşların basılacağı para pulları alımı ihalesinin iptalinin ardından eski genel müdür Tuğrul Ünal'ı görevinden ayrılmaya ikna etti. Ünal'ın yerine de, İSKİ daire başkanlarından Ahmet Büyükkaymaz'ın kararnamesini hazırlayarak onay için Çankaya Köşkü'ne gönderdi. Ancak haziranın yarısında Köşk'e gönderilen kararnamenin onaylanmayacağından endişe eden hükümet atamayı vekâleten yapmanın yolunu aramaya başladı. Ancak İSKİ'den Hazine'ye bağlı Darphane'ye vekâleten genel müdür atanamayacağı için Büyükkaymaz önce Hazine çalışanı yapıldı.

Büyükkaymaz bunun için İSKİ'den istifa etti ve Hazine'de daire başkanlığına atandı. Kısa süre sonra da vekâleten Darphane Genel Müdürlüğü'ne ataması yapıldı. Büyükkaymaz 8 Temmuz'da Devlet Bakanı Ali Babacan ve Hazine Müsteşar Yardımcısı Nevzat Bahran tarafından İstanbul'daki Darphane Binası'na getirilerek koltuğuna oturtuldu. Sezer ise Büyükkaymaz ile ilgili kararnameyi henüz Köşk'te tutuyor.

İETT'de çalıştı
1946 Konya doğumlu Büyükkaymaz, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü mezunu. Önce Hazine kontrolörü olan Büyükkaymaz, sonra özel sektöre geçti. 1994'te Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sırasında İETT Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Son olarak İSKİ'de Ticari İşler Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber