Unakıtan'ın adı Edirne'deki parktan kaldırıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNELİ Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Eskişehir'den 1'nci sıra milletvekili adayı olması ve Sergen Yalçın'la birlikte başka futbolcuları da Eskişehirspor'a transfer etmesi, CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi kızdırdı. Yaşanan bu olayların ardından Belediye Başkanı Sedefçi, 2 yıl önce meclis kararı ile meydana verdiği Unakıtan adını kaldırdı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Eskişehir'e yaptığı yatırımları ağır bir dille eleştiren Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, ?Maliye Bakanımız bizim Edirneli bir ağabeyimizdi. Edirneli bir Maliye Bakanıydı. Maliye Bakanlığı'nın elimden geçen paranın tozu Edirne'ye yeter demişti. Ancak 4.5 yıldır paranın tozunu göremedik. Maliye Bakanımız Edirneli olduğu halde Edirne'ye bir çivi bile çakmamıştır. Edirneli Maliye Bakanı memleketine yatırım yapmadı'' dedi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Edirnespor'a yardım etmesi gerekirken, aday olduğu Eskişehir'in spor kulübüne flaş transferler yaptığını belirten Başkan Hamdi Sedefçi şöyle devam etti:

?Edirnespor'un 1 Milyon YTL'den fazla borcu var. Ancak bakanımız memleketinin takımına yardımcı olmak yerine, seçimlerde Eskişehir'den milletveki olabilmek için Eskişehirspor'a destek oldu ve çok sayıda futbolcuyu renklerine bağladı. Daha önce İstanbuldan seçilmişti, Edirne'yle ilgisi yoktu. Kendisine Eskişehirli olmuş gözüyle bakıyoruz. Edirne'den seçilemeyeceğini anlayınca aday olamadı yürekleri yetmedi. Eskişehir'i garanti gördü, baktı oraya gitti. Ama bunun hesabını halkımız sandıkta soracak bunu unutmasın.''

UNAKITAN ADI MEYDANDAN KALKTI

Bakan Unakıtan'ın Edirne'ye büyük bir yanlış yaptığını belirten Başkan Sedefçi şöyle konuştu:

?Ben iyi niyetimle, vefa örneği göstererek Maliye Bakanı'nın adına bir park yaptırdım ve meydanla birlikte parkın ismini meclis kararı ile ?Unakıtan Meydanı ve Parkı' koyduk. Ancak Sergen Yalçın'ın Maliye Bakanı tarafından Eskişehirspor'a transfer edildiğini duyunca sinirlendim ve ismini verdiğimiz parktan Unakıtan adını kaldırttım. Edirne şu an Unakıtan adını taşıyan bir levhaya sahip değil.'' Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Edirne ziyareti sırasında, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi park düzenlemesi için yardım istedi. Bunun üzerine Bakan Unakıtan çevre düzenlemesi için Edirne Belediyesi'ne 300 bin YTL para gönderdi. Parkın düzenlemesinden sonra Başkan Sedefçi'nin önerisi ile Bakan Unkakıtan'ın karşı çıkmasına rağmen, meclis kararı ile adı meydana verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber