Üniversite'den yönetmeliğe aykırı öğretim görevlisi ilanı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim görevlisi kadrolarının bazılarını yönetmeliğe aykırı şekilde ilan etti!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Nisan 2019 14:22, Son Güncelleme : 10 Nisan 2019 14:25
Üniversite'den yönetmeliğe aykırı öğretim görevlisi ilanı

Bildiğiniz gibi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım şartlarını düzenleyen "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik", 09 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmelikte yapılan en önemli değişikliklerden birisi, Yükseköğretim Kurulunun ALES'ten muaf tutarak belirlediği -UZMANLIK ALANLARI- hariç olmak üzere, meslek yüksekokullarında ilan edilen öğretim görevlisi kadrolarında tezli yüksek şartının getirilmesi oldu.

Buna göre; Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen -Aşçılık, Atçılık ve Antrenörlüğü, Avcılık ve Yaban Hayatı, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi, Çini Sanatı ve Tasarımı, Deri Konfeksiyon, Deri Teknolojisi, Doğal Yapı Taşları Teknolojisi, Endüstriyel Cam ve Seramik, Geleneksel El Sanatları, Halıcılık ve Kilimcilik, Kozmetik Teknolojisi, Kuyumculuk ve Takı Tasarım, Oto Boya ve Karoseri, Otobüs Kaptanlığı, Özel Güvenlik ve Koruma, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Seramik, Cam ve Çinicilik, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Sualtı Teknolojisi- program haricinde ilan edilen kadrolarda mutlaka tezli yüksek lisans şartının olması gerekmektedir.

Bu kapsamda, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilen ve aşağıda tabloda gösterilen öğretim görevlisi ilanında yer alan şartlar, yukarıda belirtilen yönetmelik hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir. Çünkü, öğretim görevlisi istihdamı yapılacak "Medya ve İletişim" programı Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanları arasında yer almamaktadır.

Dolayısıyla ilanda mutlaka tezli yüksek şartı yer alması gerektiğinden Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzeltme ilanı yapılması gerekliliği hasıl olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber