Bolu Valiliği: Devletimiz tarafından yabancılara yardım yapılmaktadır

Bolu Valiliği: Devletimizin koydugu kurallar cercevesinde muhtac oldugu tespit edilen yabancılara, yine devletimizin koydugu prensipler cercevesinde gerekli yardımlar yapılmaktadır ancak bu yardımların kaynakları farklı olmaktadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2019 14:20, Son Güncelleme : 13 Nisan 2019 14:23
Bolu Valiliği: Devletimiz tarafından yabancılara yardım yapılmaktadır

Bolu Valiliği, devletin koydugu kurallar cercevesinde muhtac oldugu tespit edilen yabancılara, yine devletin koydugu prensipler cercevesinde farklı fon ve kaynaklardan gerekli yardımların yapılmakta olduğunu bildirdi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, son zamanlarda kamuoyunda, vatandasları rahatsız eden ve aynı zamanda vatandaslarla yabancı misafirleri karsı karsıya getirebilecek birtakım soylemlerin yer aldığına vurgu yapıldı.

Suriyeli misafirler uzerinden hareketle Bolulu vatandaşların hakkının, hukukunun yabancı misafirlere verildigi yonunde sozler sarf edildiginin görüldüğüne dikkati çekilen açıklamada, bu soylem ve dusuncelerin dogru olmadığına değinildi.

Bolu il genelinde ikamet iznine sahip 2 bin 604, uluslararası koruma veya gecici koruma kapsamında ise 9 bin 314 olmak uzere toplam 11 bin 918 yabancı uyruklu sahsın yaşadığının ifade edildiği açıklamada, 11 bin 918 kisinin, 6 bin 539'nun Iraklı, 2 bin 379'unun Suriyeli, bin 391'inin Afganistanlı, 450'sinin Iranlı, 109'unun Turkmenistanlı, bin 50'sinin ise Azerbaycan, Tacikistan, Gurcistan, Filistin, Rusya, Ukrayna ve diger ulkelerden olduğu belirtildi.

Açıklamada, Bolu'da kalan ve ihtiyac sahibi olan misafirlere yapılan en önemli yardımların Birlesmis Milletler Gıda Fonu tarafından finanse edilen "Sosyal Uyum Yardımı" ve yabancılara yonelik "Sartlı Egitim Yardımları" olduğuna vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yardımlar da Aile, Calısma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıgı tarafından belirlenmis (Turk vatandaslarına uygulanan muhtaclık) sartlara uygun olmak kaydıyla Valiligimizin kontrol ve koordinesinde yapılmaktadır. Bu kapsamda Sosyal Yardımlasma Vakfı Mutevelli Heyeti tarafından verilen 'Yardıma Muhtactır' kararı uzerine Kızılay tarafından verilen 'Kızılay Kart' ile ve yine Kızılay tarafından dogrudan sahısların hesabına (Birlesmis Milletler Gıda Fonundan aktarılan odeneklerden) yatırılmaktadır. Sosyal Uyum Yardımı aylık kisi bası 120 lira olup, Bolu il genelinde halen 560 hanede, 3 bin 9 kisiye aynı sekilde Birlesmis Milletler Gıda Fonu'ndan aktarılan odenekten yardım yapılmaktadır. Ayrıca, agır engelli (tam bakıma muhtac) bireyi bulunan ailelere de yine Birlesmis Milletler Gıda Fonu'ndan finanse edilen odenekten aylık 600 lira ek odeme yapılmaktadır. Ilimizde bu sekilde halen 33 şahıs ve ailesi yardım almaktadır."

Sartlı Egitim Yardımlarının ise 35 lira ile 60 lira arasında ogrencinin okudugu okula gore değiştiği belirtilen açıklamada, bu yardımın da Türk Kızılay kartıyla ödendiği kaydedildi.

Bu verilere bakıldığında Bolu'da ve ülke genelinde bulunan her yabancının, devletten yardım alıyor anlamının çıkartılmadığı aktarılan açıklamada, "Devletimizin koydugu kurallar cercevesinde muhtac oldugu tespit edilen yabancılara, yine devletimizin koydugu prensipler cercevesinde gerekli yardımlar yapılmaktadır ancak bu yardımların kaynakları farklı olmaktadır. Yardım uygulaması bu sartlar altında yine devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber