Milli Eğitim çağa uyuyor...

Haber Giriş : 18 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin formla, posta ile uğraşmayacaklarını, bütün müracaatların internetle olacağını söyledi.

GAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkmenistan Tekstil Bakan Yardımcısı Ahmet Çalık'ın, babası adına yaptıracağı Yakınkent mevkiindeki ''Mahmut Çalık Eğitim Kompleksi'nin temel atma törenine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada; Mahmut Çalık Eğitim Kompleksi'nin Türkiye için model olacağını belirtti. Çelik, şunları söyledi:

''Yeryüzünde artık eğitimle yapılacak seferler ve seferberlikler insanlığı, ülkemizi belli yerlere götürecektir. Elbette işin askeri tarafı, elbette savunmamız çok çok önemlidir. Biz bu asrın başında istiklal mücadelesi diye bir mücadele verdik ve elimizden alınmaya çalışılan topraklarımızı tekrar vatan edindik. Ve bu ülkenin, bu vatanın evlatları olarak bu ülkede yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz.''

Çelik, istikbal mücadelesinin var olduğunu, istiklal mücadelesinin topla tüfekle, tankla temin edilebileceğini, istikbal mücadelesinin, ancak eğitimle kazanılabileceğini söyledi. Eğitilmiş insan unsurunun çok önemli olduğunu, bütçe imkanları ile birlikte özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin birikimlerinden yararlanmaları gerektiğini ifade eden Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Burada Çalık Grubu'nun fedakarlığını diğer işadamlarımıza örnek göstermek istiyorum. Bugün burada bir mum değil, bir meşale yakılmıştır. Hepimiz karanlıktan şikayet ederiz. Ama bu mumu yakmak zorundayız.'' Çelik, sadece fiziki mekanların oluşturulmasının yetmediğini, eğitimin nicelik ve nitelik açısından, sözde değil, özde çağdaş eğitim olması gerektiğini belirterek, bunun için okullaşma oranında batıyı yakalamak için seferber olduklarını kaydetti.

Gelecek yıl LGS'yi tek sınav haline getireceklerini anımsatan Çelik, ''Önümüzdeki yıl bir şey daha yapıyoruz. Öğrencilerimiz formla, posta ile uğraşmayacak. Bütün müracaatlar internetle olacak. Çocuklarımızdan alınan koca koca paraları en asgari düzeye indiriyoruz. Bunlar aslında Türkiye'de çoktan yapılması gereken şeylerdi. Ama zararın neresinden dönersen kardır. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber