Türk Telekom'un yeni tarifesi de davalık

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Temmuz 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un onaylanan ve dün yürürlüğe giren yeni tarifesine de makhkeme yolu göründü. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türk Telekom'un yeni tarifesine dava açacaklarını bildirdi.

TELKODER'den yapılan açıklamada, ?Telekomünikasyon Kurumu ve Türk Telekom, bu yeni tarifeyle, yaşanmış gelişmelerden adeta ders alınmadığını göstermektedir? denildi. Türk Telekom'un yeni fiyat tarifeleriyle, kullanıcıların cebinden 12 ayda vergiler hariç 500 milyon dolar daha fazla çıkacağı öne sürülen açıklamada, fiyat sıkıştırmasına maruz kalan yeni işletmecilerin sektörde ayakta kalamayacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, serbestleşme ve tam rekabet temelinde anlamlı olabilecek telekomünikasyon sektörü düzenlemelerinin, Türk Telekom'un fiili tekeli nedeniyle anlamını yitirdiği ve tarife gibi yaşanmaması gereken sorunlarla karşılaşıldığı belirtildi.

YÜZDE 16 İNDİRİM

Bilindiği gibi önceki akşam Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, onaylanan tarife ile uzak mesafe (şehirlerarası-milletlerarası-GSM aramaları) görüşme ücretlerindeki yüzde 55'ten yüzde 60'a varan indirimlerin korunduğu, buna ek olarak StandartHATT'ta şehiriçi ücretlerinde yüzde 16 yeni indirimler yapıldığı belirtildi. HesaplıHATT'taki şehiriçi indirim oranının ise yüzde 10 olacağı kaydedilen açıklamada, 1 Mart tarihli tarifeyle yeni getirilmiş olan StandartHATT'taki bedava gece kontörü uygulamasına son verildiği ve HesaplıHATT'a uygulanan bedava kontör sayısının 100'e indirildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber