THY'de grev gerginliği

Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayçin üyelerinin baskı altında tutulduğunu söyledi.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları (THY) AO ve THY Teknik AŞ'de grev kararını asmalarının ardından üyelerinin baskı altında tutulduğunu öne sürdü.

Ayçin, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, THY ile yürütülen 21. Dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamadıkları için 3 gün önce grev kararı astıklarını hatırlattı.

Atilay Ayçin, grev kararının asılmasının ardından THY yetkililerinin üyelerine baskı yaptığını öne sürerek, şöyle konuştu:

''Üyelerimize kendi iradeleri dışında 'Grev oylaması istiyorum' yazılı bir evrak imzalatıyorlar. Böylelikle çalışanların sayısının dörtte birine ulaşarak, grev kararından vazgeçilmesi ve kendi istedikleri doğrultuda sözleşme imzalatmayı amaçlıyorlar. Ama onların zoruyla 'Grev oylaması istiyorum' yazılı evrakı imzalayan üyeler, bize gelerek zorla imza attıklarına dair bir belge imzalıyorlar. Biz de bunları topluyoruz. Gerekirse suç duyurusunda bulunacağız.''

THY yönetiminin baskı yaparak suç işlediğini kaydeden Ayçin, sendika üyelerinin gözaltına alındığını, baskı altında tutulduklarını söyledi.

Ayçin, ''Sendikada örgütlenme sekreteri olan Kaya Sayın, eğitim ve örgütlenme uzmanı Munzur Pekgüleç, eğitim sekreteri Engin Barutçu bu sabah havalimanında hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmışlardır. Karakoldan bize verilen bilgi ise THY avukatlarından birinin gelip şikayette bulunması. Daha sonra bu şahıs kendi meselesi olduğunu söyleyerek şikayetinden vazgeçmiş'' diye konuştu.

Ayçin, THY yetkililerinin çalışanları kendi özgür iradesiyle kullanması gereken bir hakkı zorla kullandırmaya çalışmaktan ve baskı altında imza toplamaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydederek, aksi durumda kendilerine gelerek zorla belge imzalatıldığı formlarını dolduran çalışanların bu formlarını savcılığa götüreceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber