Yeni Meclis'in eğitim profili

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört yıl boyunca Türkiye'de çıkacak bütün yasaların temelini oluşturacak olan milletvekillerinin tahsil durumları da belirlendi. Yeni dönem milletvekillerinin 22. dönem yasama yılına göre tahsil durumu çok daha iyi çıktı.

22. dönemde AK Parti'nin 337 milletvekili yüksek öğrenim, 23 milletvekili orta öğretim, 3 milletvekili de ilköğretim mezunuydu. CHP'nin 151 milletvekilinin 84'ü yüksek öğrenim, 21'i ortaöğrenim, 6 milletvekili de ilköğretim mezunu olarak yasama faaliyetlerinde yer aldı. Bağımsız milletvekillerinin 5'i yüksek öğrenim, 3'ü ortaöğrenim, biri de ilköğretim mezunu olarak yer aldı.

SAYILARI ARTTI

22. dönemde toplamda 493 milletvekili yükseköğrenim, 47'si ortaöğrenim, 10'unu da ilköğrenim mezunu olarak görev alırken, yeni yasama yılında partiler tarafından seçilen, halk tarafından oylanan milletvekillerinin eğitim durumlarının çok daha iyi olduğu da ortaya çıktı. Bir önceki döneme göre yeni dönemde 22 üniversite mezunu milletvekili daha fazla olurken, 22. Dönem milletvekilleri arasında görülen ilköğrenim mezunu vekil sayısının da bu dönem bir olması dikkat çekti.

EZİCİ ÇOĞUNLUK

Resmi olmayan rakamlara göre belirlenen milletvekillerinin eğitim durumlarında üniversite mezunlarının ezici bir çoğunluğu dikkat çekti. 550 milletvekilinin eğitim dağılımında 515 milletvekili üniversite mezunu, 34 milletvekili lise mezunu, bir de ilkokul mezunu çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber