Bursalılara doğalgazı taksitli ödeme fırsatı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursagaz'ın kış mevsiminde artış gösteren doğalgaz faturalarının yükünü azaltmayı amaçlayan taksitli ödeme sisteminden yararlanan abonelerin sayısı bu yıl iki kat arttı. Taksitli ödeme uygulaması ile doğalgaz abonelerinin yıllık doğalgaz tüketimleri 12 aya bölünerek, ödemelerin tüm yıla yayılması sağlanıyor.

Bursagaz'ın kış aylarında yükselen doğalgaz faturalarından şikâyetçi olanlar için "Taksitli Ödeme" sistemi ilgi görüyor. Isınmaya yönelik kullanım nedeniyle kış aylarında yükselen doğalgaz ödemelerini tüm yıla yayarak abonelerinin bütçelerini rahatlatmayı amaçlayan "Taksitli Ödeme" sisteminden yararlanan Bursagaz abonelerinin sayısı bu yıl geçen yıla oranda iki kat arttı. Uygulama ile aboneler, hem her ay yaklaşık ne kadar bir doğalgaz faturası ödeyeceğini önceden biliyor, hem de fatura son ödeme tarihini kendileri belirleyebiliyorlar.

"Taksitli Ödeme" sistemi, özellikle merkezi sistem ile ısınan apartman ve site yöneticilerine büyük bir kolaylık sağlıyor. Doğalgaz faturalarının kullanıma bağlı olarak her ay farklılık göstermesi, yöneticilerin bütçe planlaması ve aidat tutarı belirlemelerinde karşılaştıkları en önemli engel. "Taksitli Ödeme" sistemi ile aboneler, her ay yaklaşık ne tutarda bir doğalgaz fatura geleceğini önceden biliyor ve bütçe planlamalarını ona göre yapıyorlar. Merkezi sistemle ısınan apartman ve site yöneticileri de "Taksitli Ödeme" sistemi sayesinde aylık aidatları önceden doğru şekilde hesaplayarak tahsilat yapabiliyor.

"Taksitli Ödeme" sisteminde, geçmiş yıllara ait doğalgaz tüketim miktarları incelerek önümüzdeki yıl için referans tüketim miktarı belirleniyor. Belirlenen referans tüketim miktarı 12'ye bölünerek aylık ortama tüketim miktarı hesaplanıyor. Aylık taksitler ise ilk ay doğalgaz cari fiyatı ile aylık ortalama tüketim miktarı çarpılarak hesaplanıyor. Yıl içerisinde doğalgaz fiyatlarında yapılan düzenlemeler, düzenlemenin yapıldığı ayda taksitlere yansıtılıyor. Taksitli ödeme sistemine girişten bir yıl sonra; tüketim miktarı, ilgili ayların cari fiyatları, enerji değerleri ve ödenen taksit bedelleri esas alınarak karşılıklı mahsuplaşma yapılıyor. Yeni sözleşme imzalayacak abonelerin kullanım miktarının hesaplanmasında ise emsal abonelerin tüketim miktarları baz alınıyor.

Doğalgaz kullanan aboneler, eğer önceki aylara yönelik ödenmemiş faturaları yoksa "Taksitli Ödeme" sistemine 31 Temmuz tarihine kadar başvurabiliyorlar. Yeni doğalgaz kullanan müşterilerin sisteme girmeleri için ise sözleşme yapmış olması yeterli. Sisteme katılmak isteyen aboneler, kimlik fotokopisi ve eski aylara ait bir doğalgaz faturası veya abone numarası ile Bursagaz Abonelik Merkezlerine başvurabiliyorlar. Henüz gaz kullanmaya başlamamış aboneler için doğalgaz faturası yerine abone numarası yeterli oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber